Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

De theaterzaal, het laatste technologische vernuft van Ecole desEtoiles, werd ingewijd in de aanwezigheid van onze Brusselseverenigingen

Share it:
De bouwwerken van de lagere school van Ecole des Etoiles in Brussel worden voortgezet. Reeds vorige zomer werden de klassen volledig vernieuwd en voorzien van de nieuwste high-tech apparatuur. Enkele dagen geleden  is de theaterzaal met een capaciteit van 360 personen ingehuldigd in het bijzijn van de Brusselse lidverenigingen van onze federatie.

De theaterzaal oogt zeer modern met haar omvangrijke podium, een regie die het mogelijk maakt om 24 uur live uit te zenden, een multifunctionele verlichtingssyteem, een automatische verwarmings- en afkoelingssysteem en high-tech video- en audioapparatuur. Deze zaal die haar bezoekers fascineert, is gebouwd in een recordtijd van zeven weken.

De lint van de zaal werd geknipt door de Ouderraad van de school en de voorzitter van onze Hoge Raad van Advies, Ismail Cingöz. Deze laatste bedankte iedereen die het pedagogisch project van Ecole Des Etoiles heeft omhelsd en hard gewerkt heeft om de school te moderniseren sinds de afgelopen zomer. “Met het verkrijgen van de toestemming is de bouw van de school van start gegaan in 2005. Jullie steun heeft gezorgd voor de verwezenlijking van een uitstekende instelling die weggelegd is voor weinig scholen in België. De zaal die we vandaag ingehuldigd hebben, heeft de capaciteit om theatervoorstellingen, live concerten met orkest, lezingen, conferenties, gala’s en verscheidene kunst- en cultuuractiviteiten te verwelkomen met ondersteuning van een cinemaprojector en surroundsysteem, theater- en effectverlichting en de nieuwste high-tech apparatuur”, zette Cingöz uiteen. Hij betuigde zijn dank voor de morele en materiële steun van degenen die dit kunst- en cultuurcentrum schonken aan de school en aan de Brusselaars.

De voorzitter van ons HRA deelde mee aan de vertegenwoordigers van onze lidverenigingen dat de aanvraag voor het oprichten van het secundair onderwijs van EDE goedgekeurd werd door de Raad van Ministers. “Ik geloof dat we met jullie inspanningen minstens dezelfde kwaliteit kunnen aanbieden in het secundair onderwijs. Jullie zijn voorlopers in het oprichten van een college in het hart van de Europese Unie, waarin onderwijs zal gegeven worden in het Frans, één van de belangrijkste wereldtalen”, vervolgde Cingöz. De voorzitter verwees naar de Brusselse Cultuurdagen die zullen georganiseerd worden tussen 17 en 20 mei en zei dat “onze vrienden in EDE konden niet wachten tot 17 mei voor de opening van deze theaterzaal. De reden hiervoor is volgens hen het volgende: we zouden natuurlijk vereerd zijn om de opening te realiseren in het bijzijn van bekendheden, maar de aanwezigheid van degenen die een aandeel hadden in de oprichting van de school zou ons nog meer vereren. Daarom hebben we beslist om vandaag samen de opening in te huldigen.”, voegde Cingöz toe.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van EDE, Abdurrahman Demir, bedankte iedereen die aanwezig was tijdens de opening. Vervolgens zei hij, “Onze secundaire school is klaar om in dienst te treden. De inschrijvingen duren voort. Het eerste jaar zijn we van plan om 4 klassen van telkens 24 leerlingen op te richten. Indien we echter meer dan 96 inschrijvingen ontvangen, is er geen reden om geen nieuwe klassen te openen; zolang jullie deze school omarmen, zoals jullie altijd al gedaan hebben.” Bovendien deed Demir een oproep in verband met de Brusselse Cultuurdagen die zullen plaatsvinden in EDE, “dit evenement is belangrijk voor ons, opdat onze school iedereen kan omarmen en zich met hen kan verenigen. Laten we familie en vrienden uitnodigen om hen te laten kennismaken met onze school.”

De multifunctionele theaterzaal van EDE zal haar eerste evenement organiseren op 17 mei, nl. de Brusselse Cultuurdagen die zullen duren tot 20 mei.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: