Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Bezoek aan rusthuizen ter gelegenheid van Moederdag

Share it:
Als onderdeel van haar driewekelijks project rond Moederdag besloot Damla een bezoek te organiseren aan de vrouwelijke gepensioneerden in verschillende Limburgse rusthuizen, om opnieuw de waarde van de ervaring en de wijsheid in de kijker te zetten.

Seniorenservice Katharinadal in Hasselt, Huize Uilenspiegel in Genk, Zorgcentrum Bessemerberg in Lanaken en WZC Ten Hove in Mol werden bezocht, vier woon- en zorgcentra die de groepen bezoekers van Damla met grote belangstelling en warmte hebben verwelkomd. Damla nam dit initiatief om de gepensioneerde moeders in de bloemetjes te zetten en om de jongere generatie met hen te laten ontmoeten. De groepen waren immers samengesteld uit jonge vrouwen, sommigen van hen ook zelf moeder. Een ander doel van Damla bij deze activiteit was het deelnemen aan de sociale cohesie door het samenbrengen van vrouwen uit verschillende culturen. Er vonden inderdaad ontmoetingen plaats met moeders uit andere culturen en de bezoekers ervaarden dat men veel gemeenschappelijk heeft met elkaar wat betreft de kijk op het leven en ook op die van (hun) kinderen.
Tijdens deze bezoeken werden de bezoekers vooral getroffen door de oprechte glimlach die op de gezichten van de oudere dames verscheen, een blijk van hun waardering en blijheid. Met liefde en tederheid vertelden ze over hun kinderen. De vrijwilligers van Damla gaven aan alle dames een roos ter gelegenheid van deze speciale dag en deelden een aangename tijd met hen.

Dit was voor de bezoekers een verrijkende ervaring en ze hopen om deze ervaring meermaals te herhalen. Het is van essentieel belang om generaties en culturen samen te brengen, want we hebben zo veel van elkaar te leren.
Share it:

ACTIVITEITEN

Kunst van het Samenleven

Leden Activiteiten

Limburg

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: