Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Uit de penselen van de moeders: Reflecties van mededogen

Share it:
Damla vzw opende op woensdag 9 mei de tentoonstelling 'Uit de penselen van de moeders: Reflecties van mededogen' die ter gelegenheid van Moederdag in de driewekelijkse activiteitenreeks, toegewijd aan 'het moederschap', georganiseerd werd.

Het Stadhuis van Genk stelde voor dit evenement zijn toonzaal open waar men een vijftigtal schilderijen van vrouwelijke kunstenaars en moeders kon aanschouwen, die met behulp van verschillende materialen een eigen stijl hebben ontwikkeld met een methode eigen aan hen, maar wat hen deze avond zo kenmerkte was hun moederschap en hun kijk op mededogen.
De opening van deze tentoonstelling heeft ons de gelegenheid gegeven om kunstenaars uit andere landen te ontmoeten, die zich in ons multicultureel land hebben gevestigd, met name Nicole De Preter (Vlaamse), Vera Cauwenberghs (Vlaamse), Bilgin Akyazi (Turkse) en Daniella Stanek (Poolse). De boodschap van deze moeders was steeds hetzelfde: een boodschap vol tederheid en mededogen.


Mevrouw Anniek Nagels, schepen van cultuur in Genk, was één van onze gasten op de openingsreceptie van de tentoonstelling “Uit de penselen van de moeders: Reflecties van mededogen”. Ze vertelde dat ze het heel waardevol vindt wat Damla doet voor de vrouw in de samenleving en wees erop dat door het initiatief van Damla de kunst door vrouwen niet verloren is geraakt, zoals het nu blijkt te zijn in onze maatschappij en dat er in elke schilderij een vrouwelijke touch aanwezig is. Ook gaf ze aan dat ze de ambitie van Damla om verschillende culturen samen te brengen heel belangrijk vindt. Vervolgens kwamen de kunstenaars aan het woord en vertelden over hun drijfveren om te schilderen.
 Zij tentoonstellen hun werken tot en met 21 mei en u kunt ze elke dag van de week bewonderen tussen 10.00 en 19.00 uur.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: