Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Voorzitter Vlaams Parlement Jan Peumans te gast bij Fedactio

Share it:
De Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV), lid van Fedactio, verwelkomde op maandag 7 november de voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans.

Jan Peumans was vorig jaar gastspreker tijdens de finale van de eerste editie van de Sociale Wetenschappen Olympiade. Tijdens zijn speech zei hij dat het noodzakelijk is dat burgers interesse tonen voor het politieke leven en voor maatschappelijke problemen en dat de actieve bijdrage van jongeren belangrijk is. Voorzitter Peumans zei dat hij het belangrijk vindt dat jongeren aandacht hebben voor maatschappelijke problemen en hiervoor op een kritische manier oplossingen zoeken. In dat kader zijn initiatieven zoals de Sociale Wetenschappen Olympiade belangrijk, benadrukte hij.
Bovendien liet Peumans weten dat ze in het Vlaams Parlement gelijkaardige organisaties proberen te verwezenlijken en dat hij graag zou samenkomen met de organisatoren van olympiades om een samenwerking te bekomen. Daarop hebben de medewerkers van de Vlaamse Olympiade Vereniging Jan Peumans uitgenodigd in Fedactio.

Peumans werd verwelkomd door Yüksel Kaya (algemeen directeur van Fedactio), Esra Calik (voorzitter van de Vlaamse Olympiade Vereniging) en Lien Vanhoorne (communicatieverantwoordelijke van de Vlaamse Olympiade Vereniging). Bij aankomst nam hij met genoegen de bos bloemen in ontvangst die hem in naam van Fedactio werden gegeven. Daarna begaf hij zich naar de vergaderruimte om meer informatie in te winnen over Fedactio en om te praten over samenwerkingsmogelijkheden tussen de Sociale Wetenschappen Olympiade en het Vlaams Parlement.

Ook de vertegenwoordigers van lidverenigingen van Fedactio waren aanwezig waaronder Mevlüt Akgüngör (voorzitter van het platvorm Onderwijs en Jeugd), Özkan Yilmaz (directeur van de vestiging in Limburg), Elif Uyanik (secretaris-generaal van de vereniging Vriendschap tussen België en Turkije) en Sema Aydogan (vicevoorzitter van de Franstalige Olympiadevereniging).

Mevlüt Akgüngör die de werking van Fedactio toelichte aan Peumans, zei dat Fedactio projecten wil oprichten die bijdragen tot de sociale cohesie en hij voegde eraan toe dat deze projecten betrekking moeten hebben op alle domeinen van de maatschappij. Daarnaast gaf hij meer informatie over de leden van de federatie.

Vervolgens nam de voorzitter van de Vlaamse Olympiade Vereniging Esra Calik het woord en gaf ze meer uitleg over de 2de editie van de Sociale Wetenschappen Olympiade en de vernieuwingen. Jan Peumans stemde enthousiast toe om dit jaar opnieuw eregast te zijn en vindt het een hele eer om de winnaars van de olympiade te ontvangen op het Vlaams Parlement. Bovendien beloofde hij een lunch te organiseren voor hen op het parlement.

Op het einde van zijn bezoek aan Fedactio, kreeg Peumans een Ebruschilderij overhandigd door de vicevoorzitter Seval Kayman en bedankte hij Fedactio en de medewerkers van VOV voor de warme ontvangst.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: