Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Elsa Demeyere is de winnaar van de nationale Tekenwedstrijd ‘Kunst vanhet Samenleven’

Share it:
Gisteren om 14u liep het Paleis voor Schone Kunsten Bozar in het hartje van Brussel vol met de enthousiaste finalisten van de tekenwedstrijd en hun vele supporters. Zij bezochten de tentoonstelling ‘Kunst van het Samenleven’ waar de kunstwerken van de finalisten van de regionale finales te bewonderen waren.

Na de tentoonstelling volgde het hoogtepunt van de wedstrijd: de prijsuitreiking! De 300 aanwezigen verzamelden zich in de Ronde de Brenouille om te vernemen wie de grote winnaars van de wedstrijd waren. Eerst werd het woord gegeven aan de vertegenwoordigers van de organiserende verenigingen. Ali Alpan, vice-voorzitter van Franolympiades (Franstalige Olympiade Vereniging), sprak het publiek in het Frans toe, daarna volgde zijn Vlaamse collega Esra Calik, de voorzitter van de Vlaamse Olympiade Verening (VOV)). Ook enkele juryleden van de wedstrijd hadden een boodschap voor de kinderen, kunstenaar Hamsi Boubeker, prof. Piet Van Avermaet (Ugent) en prof. Lotta De Coster (ULB) bedankten de finalisten voor hun deelname en voor hun artistieke en creatieve interpretatie van het wedstrijdthema ‘culturele diversiteit’. Tenslotte brak het grote moment aan en mochten alle finalisten hun medaille, certificaat en cadeaucheque t.w.v. 25 euro in ontvangst nemen. Brussels volksvertegenwoordiger Fatoumata Sidibé overhandigde een ipod touch aan Loes Vanneste uit Gent. Zij werd de derde finalist met haar tekening over de liefde tussen een Belgisch meisje en een Eskimo jongetje. Echtgenote van de ambassadeur van Turkije in België mevrouw Tülay Musa kondigde de 2de finalist aan: Harry Parsons uit Brussel won een netbook voor zijn tekening in doventaal met de boodschap ‘racisme c’est nul’. De grote winnaar van de nationale tekenwedstrijd werd Elsa Demeyere uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Zij schilderde een multicultureel orkest met muzikanten en instrumenten uit verschillende landen. Prinses Stéphanie De Windisch-Graetz overhandigde haar haar prijs: een ipad en een mooie trofee.

Ook de juryleden Hamsi Boubeker, Prinses Stéphanie DeWindisch-Graetz, André Coppens, Piet Van Avermaet (UGent), Lotta De Coster(ULB), Fatoumata Sidibé, Ismail Dogan en Eser Ünal werden in de bloemetjes gezet voor hun bijdrage aan de wedstrijd. Na een mooie groepsfoto met alle juryleden en finalisten werd het glas geheven op de vriendschap en de culturele diversiteit.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: