Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

De winnaars van de WiskundeQuiz gingen naar huis met mooie prijzen!

Share it:
De Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) organiseerde dit jaar in samenwerking met het Lucernacollege de 4de editie van de WiskundeQuiz. Zij loofden afgelopen zaterdag de prijzen uit aan de welverdiende winnaars!

De eerste 50 finalisten van de WiskundeQuiz kwamen zaterdag samen met hun familie naar Brussel afgezakt om de prijsuitreiking van de WiskundeQuiz bij te wonen die plaatsvond in de tentoonstellingsruimte van de Federatie van Actieve Verenigingen (FEDACTIO). Voorzitter van de Vlaamse Olympiade Vereniging Esra Calik verwelkomde de 150 aanwezigen. “Wij willen met deze wedstrijd de interesse voor wiskunde aanwakkeren bij de leerlingen en samen met hen op zoek gaan naar hun talenten. Ik feliciteer de deelnemers en de finalisten van harte met hun prestatie en wens hen veel succes met hun verdere schoolloopbaan.”, zei de voorzitter.

Vervolgens nam Arthur Schoeters, voorzitter van de Vereniging Voor Vlaamse Wiskundeleerkrachten het woord. Hij had het over de plaats en het belang van wiskunde in onze wereld. Wiskunde is overal aanwezig en als er geen wiskunde was geweest dan zouden de technologische en wetenschappelijke vooruitgang onmogelijk zijn geweest, aldus Schoeters. Op het einde van zijn toespraak bedankt hij VOV en het Lucernacollege voor de organisatie. Op de prijsuitreiking was ook Schepen van Cultuur van Schaarbeek Béatrice Meulemans aanwezig. Zij bedankte de families voor het feit dat ze hun kind ondersteunen bij de deelname aan zo’n project en dat het succes van het kind te danken is aan hun bijdrage. Na haar toespraak nodigde ze de 50 finalisten naar het podium en werden de prijzen overhandigd. De eerste prijs was voor Deen Yves uit het 6de leerjaar. Hij liet 1300 deelnemers achter zich en won zo een iPad. Ward Bruyndonkx werd tweede en mocht een notebook in ontvangst nemen. De leerlingen waren heel gelukkig en bedankten de organisatoren. Na een groepsfoto werd nog gezellig nagepraat tijdens de receptie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Onderwijs

Pangea

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: