Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio was te gast bij de Politie Brussel-Noord

Share it:
In het kader van het project  “de Kunst van het Samenleven” van onze Platform Sociale Cohesie en Dialoog heeft de Politie zone Brussel-Noord (Polbruno) ter ere van de dialoogactiviteiten van onze federatie een diner georganiseerd. Deze vond plaats op 17 november in het politiebureau van Evere.

Onze vertegenwoordigers werden verwelkomd in het politiebureau van de zone Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node door Cécile Jodogne, voorzitter van de Politieraad en burgemeester van Schaarbeek; David Yansenne, hoofdcommissaris Polbruno; Theo Van Gasse, directeur van de Nabijheidspolitie; zijn assistent Dominique Louis en verschillende andere agenten. De Fedactiogroep, aan de andere kant, bestond uit Yüksel Kaya, Algemene Coördinator; Alper Uyanık, Algemeen Secretaris; Seval Kayman, vicevoorzitster; Elif Alduman, voorzitster van het Platform Kunst, Cultuur en Media; Elif Uyanık, Algemeen Secretaris van Beltud; Mücteba Akgüngör, directeur van Prisma; Eyüp Mola, Brusselse Coördinator van Betiad; Esra Çalık, voorzitster van de Vlaamse Olympiadevereniging; Lien Vanhoorne, Public Relations Assistente; Tülay Öz, Algemeen Secretaris van de Turkse Oudervereniging; Nuray Sağsöz, Brusselse Coördinator van Tovap en Fatih Gözen Algemeen Secretaris van Belgian Student Platform.

Het project “De Kunst van het Samenleven” wordt gerund rond twee assen, namelijk “de persoonlijke dialoog” en “de institutionele dialoog”. Op vlak van de persoonlijke dialoog worden gezinnen van verschillende culturen aangespoord om elkaar te bezoeken, zodat bruggen worden gebouwd tussen mensen van verschillende achtergronden. Onze federatie die gelooft dat het goed kennen en omarmen van de Belgische instellingen een onderdeel is van actief burgerschap. Zij vormt blijvende partnerschappen met ander Belgische instellingen in het kader van de institutionele dialoog. In deze context is Fedactio een partnerschap aangegaan met Polbruno en de directie van de Nabijheidspolitie met als doel een dialoog te ontwikkelen tussen de veiligheidsdiensten en het volk. De twee instellingen die elkaar meerdere keren hebben verwelkomd in seminariereeksen, culturele evenementen en wederzijdse bezoeken, kwamen dit maal samen voor een diner bij Polbruno.

Tijdens het diner werden de gerealiseerde activiteiten geëvalueerd en werden nieuwe projecten besproken. Na het diner werd door vicevoorzitster Seval Kayman een Ebru geschonken aan de hoofdcommissaris van Polbruno, David Yansenne. De commissaris betuigde zijn dank en zei dat hij het geschenk zou tentoonstellen op de mooiste plek van het politiebureau. Hij uitte dat hij zeer tevreden was om te kunnen samenwerken met een instelling als Fedactio die weet wat zij doet. Het diner werd afgesloten met een dessert.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Fedactio Activiteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: