Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Deelnemers van de tekenwedstrijd bewijzen zich!

Share it:
De professionele jury heeft de 10 Brusselse finalisten verkozen: Elsa Demeyere, Pierre- gaspard Bourcieu, Josefien Branson,  Harry Parsons, Lucie Verstraeten, Ilana Malki, Halen De Weissenbruch, Betül Bilgen, Akif Türkel ve Ellani Amirian. Alle kinderen mochten een certificaat en strip mee naar huis nemen en de finalisten kregen een I-Pod shuffle cadeau.  Op zaterdag 24 maart zullen de werken van de finalisten tentoongesteld worden tijdens de prestigieuze finale in het Paleis voor Schone Kunsten Bozar.

De prijsuitreiking van de Brusselse finale van de tekenwedstrijd ‘Kunst van het samenleven’ georganiseerd door de Franstalige en Nederlandstalige olympiadeverenigingen ‘Francolympiades’ en ‘VOV’, vond plaats afgelopen zaterdag 10 maart in de expositieruimte van Fedactio.

De tekenwedstrijd maakt deel uit van de 50 evenementen in het kader van 50 jaar aanwezigheid van de Turkse gemeenschap in België. Meer dan 4000 kinderen van het 5de en 6de leerjaar uit heel België hebben een tekening gemaakt rond het wedstrijdthema ‘culturele diversiteit’. De ene maakte een portret van een andersvalide kind, de ander tekende een multicultureel orkest.

Naast de artistieke kwaliteit hadden de juryleden Vlaams volksvertegenwoordiger Yamila Idrissi, schepen van Cultuur Schaarbeek Luc Denys, kunstenares en Brussels volksvertegenwoordiger Fatoumata Sidibé, voorzitter van het platform kunst en cultuur Mevlüt Akgüngör (Fedactio) en prof. Hans De Wolf (Vakgroep Kunstwetenschappen-VUB) ook oog voor de boodschap die de deelnemers naar voren brachten.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: