Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Regionale finale van de tekenwedstrijd

Share it:
4000 kinderen van het 5de en 6de leerjaar uit heel België namen deel aan de tekenwedstrijd, één van de 50 evenementen die door Fedactio en haar lidverenigingen in het kader van 50 jaar aanwezigheid van de Turkse gemeenschap in België georganiseerd worden.

De tekeningen met als thema ‘culturele diversiteit' werden beoordeeld door een professionele jury en de 30 beste tekeningen voor regio Limburg werden hieruit geselecteerd. Vervolgens heben de juryleden Mieke Ramaekers (gedeputeerde voor welzijn), kunstenaars Piet Stockmans en Hugo Duchateau, en Ivo Van Dessel (coördinator van het Casino Cultuurcentrum Houthalen-Helchteren) 10 finalisten verkozen. De geselecteerde 30 tekeningen werden tijdens deze regionale finale tentoongesteld.

Özkan Yilmaz, regiodirecteur van Fedactio Limburg, begon zijn welkomstwoord met de betuiging van medeleven aan de naasten van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Hij gaf korte uitleg over Fedactio en gaf vervolgens het woord aan gouverneur Herman Reynders. De gouverneur drukte eveneens zijn medeleven uit aan alle slachtoffers van het tragische ongeval en nodigde de aanwezigen uit voor een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers. Nadien zette hij zijn toespraak verder waarin hij aanhaalde dat deze wedstrijd een bijdrage zal leveren om de kinderen, de volwassenen van de toekomst, meer aandacht te leren besteden aan culturele diversiteit en sprak zijn dank uit aan Fedactio en de andere organisatoren van dergelijke activiteiten. Na de gouverneur kwam Esra Calik, de voorzitster van de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) naar voren en gaf informatie over de VOV en de wedstrijden die ze organiseren. Na mevrouw Calik kreeg volksvertegenwoordiger Raf Terwingen het woord, waarbij hij ook de organisatie evenals de deelnemende kinderen feliciteerde en het belang van culturele diversiteit nogmaals benadrukte. Als laatste gastspreker richtte gedeputeerde Mieke Ramaekers, met wiens ondersteuning deze organisatie verwezenlijkt kon worden, zich tot de genodigden en voornamelijk tot de kinderen, om mee te delen dat ze zich kan inleven in hun emoties van spanning en enthousiasme. Ze beëindigde haar toespraak met dankbetuigingen tot de verenigingen die deze tekenwedstrijd bedacht en georganiseerd hebben.

Na de toespraken ging de prijsuitreikingsceremonie van start en werden de jonge kunstenaars van de 30 geselecteerde tekeningen één voor één naar het podium geroepen om een certficaat en een geschenkje te ontvangen. Er werd een groepsfoto genomen, waarna de juryleden overgingen tot de bekendmaking van de 10 finalisten die mogen deelnemen aan de nationale finale op zaterdag 24 maart in de Bozar in Brussel, en gaven hen de prijzen die ze gewonnen hebben (I-Pod shuffle). Tenslotte betuigden Özkan Yilmaz en Esra Calik hun dank aan de juryleden en gaven hen geschenken als aandenken aan deze dag. Het programma werd afgesloten met een receptie.

De Limburgse finale van de tekenwedstrijd met als thema 'De kunst van het samenleven', georganiseerd door de Vlaamse en Franstalige Olympiade Verenigingen, beiden leden van onze federatie, vond op woensdag 14 maart plaats in het Provinciehuis in Hasselt. De ouders en leerkrachten van de deelnemende kinderen toonden grote interesse en waren in grote getale aanwezig op de prijsuitreiking. Naast de juryleden hebben ook de gouverneur van Limburg, Herman Reynders, en volksvertegenwoordiger Raf Terwingen deelgenomen aan het programma als gastspreker.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: