Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Vlaamse Olympiade Vereniging daagt leerlingen 5de en 6de leerjaar uitom na te denken over Burgerschap

Share it:
De Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) organiseert in 2013 in samenwerking met de Franstalige Olympiade Vereniging (Francolympiades) de tweede editie van de Tekenwedstrijd - Kunst van het samenleven. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs in heel België worden uitgedaagd een tekening te maken rond het thema 'Burgerschap' in navolging van het Europees jaar van de Burger.

Vorig jaar stuurden meer dan 3000 Belgische jongens en meisjes een tekening in over ‘culturele diversiteit'. Na de regionale finales maakten de 60 finalisten hun opwachting in het Paleis voor Schone Kunsten Bozar in Brussel waar de tentoonstelling en prijsuitreiking plaatsvond. Dit jaar wil de Vlaamse Olympiade Vereniging de leerlingen aan het denken zetten over het actuele thema 'Burgerschap'. Op de affiche en flyer die naar alle basisscholen in België verspreid werden, worden enkele kernwoorden gegeven om de jonge kunstenaars op weg te zetten.

Net als vorig jaar zullen de kunstwerken beoordeeld worden door een professionele jury waaronder kunstenaar Arne Quinze, Prof. Dr. Piet Van Avermaet (UGent), Doctor in de kunsten Ronny Delrue (Sint-Lucas) en schilder Sevim Unal. De leerlingen kunnen zich inschrijven tot 15 februari 2013 en maken bovendien kans op mooie prijzen zoals een familieweekend, computerspel, pretparktickets en puzzels. Meer informatie is terug te vinden op de website http://teken.vlaamseolympiades.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Nationaal

Onderwijs

Post A Comment: