Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Bayrammee (Feestmee) laat mensen samen tradities ontdekken

Share it:

 

Het traditioneel zomerfeest voor de afsluiting van het werkjaar van Fedactio Limburg verliep dit jaar iets anders. In samenwerking met Platform B werd de editie van dit jaar de eerste onder de naam Bayrammee (Feestmee), een nieuw concept waarbij feestdagen en de tradities hieraan verbonden op de voorgrond staan. Het doel is om op deze manier zowel mensen samen te brengen, kennis te laten maken met feesten uit verschillende culturen en de tradities achter de feesten te ontdekken.

Tijdens deze editie stond het Offerfeest, dat gevierd werd tussen 16/6 en 20/6 en dat in teken staat van solidariteit en samenleven, op de voorgrond. De aanwezigen konden genieten van verschillende lekkernijen die veel gegeten worden tijdens het offerfeest zoals rijst met stoofvlees, kebab, deegwaren en heerlijke desserts. Tijdens de ramadan en het offerfeest kussen jongeren traditiegetrouw de hand van ouderen. Als beloning krijgen kinderen dan snoepgoed, geld of een ander cadeau. De traditie werd tijdens Feestmee in stand gehouden en de aanwezige kinderen kregen dan ook zakgeld mee na het kussen van de hand van een ouder. Het mooie weer en de vele randanimaties voor jong en oud maakten de dag verder compleet.

Er was een stand met Ebrukunst (papier marmeren) en Hat (Arabische kalligrafie) waarbij de aanwezigen hun naam konden laten schrijven in het Arabisch. Hiernaast konden de kinderen genieten van spelletjes zoals touwtrekken en zaklopen. De dag had ook een Vlaams tintje met Julien Maebe die met zijn draaiorgel zorgde voor leuke muziek.



Share it:
Next
This is the most recent post.
Previous
Oudere post

Fedactio Activiteiten

fedactio limburg

fedactio vlaanderen

Platform B

Sociale cohesie

Post A Comment: