Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Internationale Vrouwendag: Fedactio stapt mee in de Vrouwenmars

vrouwenrechten, vrouwendag, Fedactio Activiteiten, Brussel, vrouwenmars, 8 maart, feminisme, mensenrechten, ongelijkheid, Uitgelichte activiteiten, Vrouw en Maatschappij
Share it:
Op donderdag 8 maart op Vrouwendag heeft het Fedactio-Team deelgenomen aan de Vrouwenmars in Brussel. Met het thema van dit jaar “Each for Equal” droeg Fedactio ook haar steentje bij voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.


Klik hier om de video te zien

Meer dan 6000 deelnemers verzamelden aan de ingang van station Brussel-Centraal voor de start van nationale vrouwenmars. De mars van sympathisanten, verenigingen, vakbonden, activisten, politieke partijen stapten tot het Poelaertplein en terug.

Het voltallige Fedactio-team ondertekend de #EachforEqual, het  officiële thema van de Internationale Vrouwendag. Want werkelijk iedereen kan bijdragen aan een meer gelijke wereld. Volgens het Global Gender Gap Report van 2020, gepubliceerd door het World Economic Forum, zijn de landen uit West-Europa bij de betere leerlingen als het op gendergelijkheid aankomt. Toch zijn we nog te ver verwijdert van de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen verdienen nog steeds minder geld als mannen. Vrouwen zijn ondergerepresenteerd in machtsposities. En het huishoudelijk werk, de opvoeding van kinderen en mantelzorg van ouderen en gehandicapten wordt vooral door vrouwen ingevuld.

Fedactio nam deel aan de nationale mars uit solidariteit met de campagne van Internationale Vrouwendag en om de strijd voor vrouwenrechten in landen zoals Mexico, Chili, Libanon, Rusland, maar ook in Soedan, Syrië, Turkije... te ondersteunen.

Fedactio engageert zich in de strijd voor meer vrouwenrechten. Zij spoort iedereen aan om hetzelfde te doen en zich in te zetten voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.
Share it:

8 maart

Brussel

Fedactio Activiteiten

feminisme

mensenrechten

ongelijkheid

Uitgelichte activiteiten

Vrouw en Maatschappij

vrouwendag

vrouwenmars

vrouwenrechten

Post A Comment: