Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio zegt nee tegen racisme!

Share it:
Op zondag 24 maart stapte Fedactio mee in de nationale betoging tegen racisme. De mars bracht zo'n 4000 mensen op de been en tientallen organisaties tekenden present. 

Allen liepen ze voor een wereld zonder racisme, zonder discriminatie. Racisme is een dagdagelijkse realiteit. Dat minimaliseren of ontkennen, biedt een voedingsbodem waarin racisme blijft gedijen. Daarom een oproep om te blijven praten. Ga het gesprek aan. Wuif racisme niet stilzwijgend weg. Laat je mening horen! 
Daarnaast was de betoging eveneens een gelegenheid om eerbetoon te brengen aan de slachtoffers van de recente aanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Dat was helaas geen geïsoleerd geval. Ook andere verontrustende voorvallen zijn uitingen van racisme, dat diepgeworteld zit in onze samenleving. 
Het is hoognodig om effectieve maatregelen te nemen tegen racisme en discriminatie, en wel op alle niveaus’s. Wij zijn ervan overtuigd dat we als maatschappelijk middenveld moeten bijdragen aan een rechtvaardigere en inclusieve maatschappij waar iedereen zich thuisvoelt.


Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

discriminatie

Fedactio Activiteiten

Humanitaire Hulp

Nationaal

ongelijkheid

Sociale cohesie

Post A Comment: