Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Sterke Vrouwen in de kijker: Dalilla Hermans

Dalilla Hermans
Share it:
Fotocredit: T. De Backer
"Als wij als maatschappij de dialoog over racisme niet opentrekken en de mensen die getroffen worden door racisme niet mee uitnodigen aan de gesprekstafel, dan zal dat serieuze gevolgen hebben.": dit is Dalilla in een notendop. Vandaag voor onze rubriek Vrouw in de kijker zetten we Dalilla Hermans in de schijnwerpers.

Dalilla Hermans, Belgisch opiniemaakster en schrijfster, kwam in 2014 in de schijnwerpers te staan dankzij de open brief die ze schreef over haar frustraties rond racisme. In haar brief schetst Dalilla een haarscherp beeld over haar persoonlijke ervaringen met racisme. Een thema dat nog steeds brandend actueel is. De maatschappij wordt zichtbaar diverser. Het toegenomen aantal nieuwkomers in België die tal van gevolgen met zich mee bracht zoals onder andere de opkomst van extreem rechts. Het electoraat van Vlaams Belang stapt uit haar schaduw en wordt naast een stem in het politiek debat nu ook een belangrijke speler in het publiek debat.


Door de overweldigende media-aandacht die haar brief teweegbracht, besloot Dalilla om zich verder te verdiepen in onderwerpen als identiteit, gelijke kansen en racisme. Ze zag het als haar missie om een dialoog te starten over de polarisatie in het dagelijkse leven. Ze wil haar ervaringen gebruiken om anderen de ogen te openen voor racisme. Dit is tevens de reden waarom ze begon met schrijven. Haar eerste boek genaamd Brief aan Cooper en de wereld verscheen in 2017. Het boek is gericht aan haar oudste zoon Cooper en fungeert als een soort handleiding voor het leven. In haar boek beschrijft Dalilla zonder blikken of blozen haar levensverhaal en alle significante gebeurtenissen die haar visie over de samenleving vormden. Deze ervaringen gebruikt ze als advies voor haar zoon. In 2018 bracht ze ook haar eerste kinderboek Brown Girl Magic uit, een verhaal “over pesten door en voor bruine meisjes” zoals de omslag leest. Ze wil met het boek een meer diverse en inclusieve representatie van de samenleving geven voor kinderen.

Dalilla verscheen in 2017 als deelneemster in het quizprogramma “De Slimste Mens Ter Wereld” op Vier waar ze een impressionant parcours aflegde. Naast haar rol als mediafiguur werkt Dalilla fulltime als redactrice voor het vrouwenmagazine “Charlie”. Ze schrijft opiniestukken over maatschappelijke thema’s zonder een blad voor de mond te nemen. We bewonderen Dalilla voor haar engagement en vastberadenheid. Ze gaat controverse niet uit de weg om haar eigen mening te verdedigen, ze is een onmisbare stem geworden in het racisme debat in België. Ook Fedactio streeft naar een inclusieve maatschappij waar geen ruimte is voor racisme of uitsluiting. Deze visie staat centraal in het DNA en al de activiteiten van Fedactio. 
Share it:

Blog

Sociale cohesie

Sterke Vrouwen in de kijker

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: