Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Speak Right Now: een hart voor mensenrechten in hartje Limburg

Share it:
Schrijfmarathon op 3 en 4 december

Op maandag 3 en dinsdag 4 december werd Human Rights Week afgetrapt met een grootschaalse Amnesty International-schrijfmarathon. Deze werd georganiseerd in de UHasselt, met als doelpubliek de studenten, lectoren en toevallige passanten: echt iedereen was welkom om een bijdrage te leveren. Dankzij hun inzet werden er in totaal 122 brieven geschreven.


Doorlopende tekententoonstelling ‘mijn droomtoekomst’: 3 tot 10 december

Hoe zien leerlingen uit OKAN-klassen hun toekomst? Op die vraag mochten de leerlingen zelf antwoorden door de creatie van een persoonlijk kunstwerk. In totaal gingen zes scholen en meer dan vijfig leerlingen die uitdaging aan. De neerslag van hun inspanningen was een week lang te bewonderen op campus Diepenbeek en campus Oude Gevangenis aan de UHasselt: individuele kunstwerken of ambitieuze groepswerken maakten duidelijk dat de leerlingen geloven in een toekomst waarin mensenrechten centraal staan.


Ontbijt met vluchtelingen op 10 december

Human Right Week werd op maandag 10 december afgesloten met een ontbijt waarbij vluchtelingen en hun verhalen centraal stonden. Deelnemers konden luisteren naar verschillende gastsprekers en konden persoonlijk in gesprek gaan met de aanwezige vluchtelingen. Onder de gastsprekers bevonden zich mevrouw Hilde Stals, co-voorzitter Amnesty International België, de heer Ugur Tok, voorzitter Platform Peace and Justice en een medewerker van Palestina Solidariteit. Zij vertelden elk hoe ze zich dagelijks inzetten voor de bescherming van de mensenrechten. Aan het einde van het ontbijt werd de samenwerking tussen Scholars at Risk (SAR) en de UHasselt wereldkundig met de ondertekening van een charter.

Share it:

Humanitaire Hulp

Ledenactiviteiten

Limburg

Sociale cohesie

Speak Right Now

Post A Comment: