Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lidvereniging Vlaamse Olympiade Vereniging en Francolympiades organiseren grote finale van de tekenwedstrijd in het stadhuis van Brussel

Share it:
Op zaterdagavond 8/12, organiseerde de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) samen met Francolympiades de langverwachte, nationale finale van de Tekenwedstrijd “Kunst van het Samenleven” met als thema “De Vrijheid”. De Tekenwedstrijd is niet aan haar proefstuk toe: het was maar liefst de 8ste editie van de Tekenwedstrijd. Dit jaar hadden we de eer om juryleden André Coppens, Fatoumata Sidibé, Hamsi Boubeker, Leonard Cools, Laura Andriessen, Luis Lopez Garcia, Marie Wabbes en Maxime Longrée te mogen ontvangen. Deze sterke jury van tekenaars, illustratoren en schilders hebben hun uiterste best gedaan en per categorie 3 winnaars geselecteerd:

  • Categorie 1 (1ste-2de leerjaar): Feiss Macha (1ste plaats), De Smet Aimy (2de plaats) en Azzanay Adil (3de plaats)
  • Categorie 2 (3de-4de leerjaar): Bah Kadiatou (1ste plaats), Depla Elise (2de plaats) en Michiels Gitte (3de plaats)
  • Categorie 3 (5de-6de leerjaar): Strzeciwilk Malwina (1ste plaats), Barbosa Thomas (2de plaats) en Ureña Sander (3de plaats)
  • Categorie 4 (1ste-2de middelbaar): Selvi Seher (1ste plaats), Van Brussel Ava (2de plaats) en Bodequin Roan (3de plaats)
  • Categorie 5 (3de-4de middelbaar): Faizi Rakie (1ste plaats), Sokoli Léonard (2de plaats) en Boboc Theonna (3de plaats)
  • Categorie 6 (5de-6de middelbaar): Sântion Maria-Cristina (1ste plaats), Faizi Fereshta (2de plaats) en Michotte Simon (3de plaats)

We waren ook in het goede gezelschap van Amnesty International coördinatrice Jenny Verlinden, die met haar betoog over mensenrechten de kolkende zaal helemaal stil kreeg.


Tegen de achtergrond van het prachtige decor van het stadhuis van Brussel werden de kunstwerkjes tentoongesteld. Meer dan 300 bezoekers waaronder de finalisten, ouders en leerkrachten zijn naar Brussel afgereisd om de werkjes te kunnen bekijken. Het was nagelbijtend wachten tot alle stemmen van de jury geteld waren. Alle finalisten zijn in de bloemetjes gezet en de winnaars zijn nog eens extra beloond met nieuw tekenmateriaal. Na de prijsuitreiking konden bezoekers wat stoom afblazen en rustig napraten tijdens de receptie. De tekeningen van de finalisten zijn terug meeverhuisd naar Fedactio-Brussel, waar ze te bezichtigen zijn in onze expo!

Het was een feestelijke avond en de ambiance zat heel goed. Het VOV en Francoolympiades hopen via dergelijke artistieke initiatieven kinderen en jongeren samen te brengen en de kans geven om hun verborgen talenten tentoon te spreiden. Elke keer opnieuw vallen we achterover van het ontluikende talent bij de leerlingen! Als het aan ons ligt, OP NAAR VOLGEND JAAR!
Share it:

Brussel

Concours de Dessin

Francolympiades

Jeugd

Kunst van het Samenleven

Leden Activiteiten

Ledenactiviteiten

Tekenwedstrijd

Vlaams-Brabant

Post A Comment: