Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Finale Pangea wiskundequiz 2018: de winnaars zijn bekend!

Share it:

160 finalisten vanover het hele land maten zich met elkaar tijdens de Pangea-wiskundequiz.
De deelnemers, druk in de weer.
Op zaterdag 10 maart 2018 maakte de Vlaamse Wiskunde Olympiade zich klaar voor de 11e editie van de Pangea-wiskundequiz finale. De Pangea-wiskundequiz is een kenniswedstrijd voor de leerlingen van de 2de en 3de graad lager onderwijs en de 1ste en 2de graad secundair onderwijs. Ook in 15 andere Europese landen gaat de quiz door, met elk jaar ongeveer 500.000 deelnemers uit de basisschool alleen al. In België telde de quiz 14.000 individuele deelnemers, waarvan er langs Nederlandstalige kant slechts 160 doorstroomden naar de finale.  In campus ODISEE van de HogeschoolUniversiteit Brussel (HUB) mochten de laureaten hun wiskundetalent bewijzen.

Na de zware wiskundequiz kregen de finalisten even tijd zich te verpozen met een sandwich en drankje, terwijl de verbeteraars aan het werk gingen. Hun harde werk loonde: een uur later kon de prijsuitreiking beginnen, met Harun Kaya als presentator en Esra Calik, voorzitter van de VOV. Zij mocht de prijzen uitreiken: voor de eerste-prijswinnaar een cadeaucheque ter waarde van € 100, voor de andere winnaars een gezelschapspel in het thema ‘wetenschap en techniek’. Hieronder vindt u de lijst van alle winnaars, per categorie. VOV wenst hen veel succes met hun cadeau:

De winnaars van het 3de en het 4de leerjaar: 
Winnaars 3-4e leerjaar


1. Avasare Nitya
2. Loones Roos
3. Franckx Milan
4. Lesage Tanguy
5. Terakemeh Roya

De winnaars van het 5de en 6de leerjaar: 
Winnaars 5-6e leerjaar

1. Iacopucci Mauro
2. Tusschans Ward
3. Dylan Lejeune
4. Storm Raphaël
5. Delanote Ferre
De winnaars van het 1ste en 2de middelbaar:

1. De Borger Des
2. Peersman Oscar
3. Deleu Ragne
4. Elmazzouji Omar
5. Lecomte Jasper

Winnaars 3-4e middelbaar
De winnaars van het 3de en 4de middelbaar:


1. Mertens Mathias
2. Van de Putte Stig
3. Vleminck Brechje
4. Fieu Kenny
5. Hufkens Rob

VOV wil alle scholen en individuele deelnemers bedanken voor hun deelname. Het toont dat ook zij zich willen inzetten om nieuwsgierigheid en passie voor wiskunde aan te wakkeren bij jongeren. Vlaanderen kampt de laatste jaren met een nijpend tekort aan wiskundigen, vandaar dat het belangrijk is scholieren te blijven motiveren voor deze vakken. Volgend jaar gaat VOV dus weer het engagement aan: wees er snel bij om u in te schrijven.

Meer informatie over onze projecten via www.vlaamseolympiades.be en www.wiskundequiz.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Jeugd

Nationaal

Onderwijs

Pangea

Post A Comment: