Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Tekenwonders gevierd tijdens de Gentse regiofinale van de tekenwedstrijd

Regiofinale Gent VOV-tekenwedstrijd
Share it:
De deelnemers wachten af in spanning tot de jury heeft beslist over de winnende tekeningen.
De deelnemers wachten af in spanning.
Op woensdag 8 november vond de Gentse regiofinale van de tekenwedstrijd plaats in het intercultureel centrum ‘De Centrale’. Meer dan 100 genodigden, waaronder 32 leerlingen uit 12 verschillende scholen, woonden het evenement om 15 uur bij. Met een goedgevuld programma zat de sfeer (en spanning) er vanaf het begin in. Alle leerlingen vroegen zich af hoe juryleden Shamisa Debrouy (illustrator), Sander Buyck (fotograaf) en Joris Vermassen (striptekenaar) hun werk hadden beoordeeld.
Na de officiële opening door VOV, nodigde schepen van onderwijs Gent Elke Decruynaere alle deelnemers uit op het podium om hun inspanningen te belonen met een kleine attentie. Vervolgens nam Philippe Van Cauteren, directeur van het SMAK, de fakkel over en beloonde hij de geselecteerde leerlingen van het 3de en 4de leerjaar met hun prijzen. Als laatste kwamen de finalisten aan bod: zij kregen hun cadeaus per categorie van de juryleden op het podium. Om iedereen te bedanken voor hun komst was er een aansluitende receptie voorzien. Daar konden de deelnemers bij een hapje en drankje meer uitleg geven over hun werk en enthousiast uitkijken naar finale op 25 november.

De deelnemers die niet aanwezig konden zijn, bezorgt Fedactio hun certificaten en attesten zodat ook zij van hun prestatie kunnen genieten. Bovendien nodigt Fedactio alle 60 geselecteerde leerlingen uit voor een uitstap naar het Stripmuseum in Brussel. Met hun gratis ticket kunnen ze er meer inspiratie opdoen voor volgend jaar.
Share it:

ACTIVITEITEN

Jeugd

Kunst en Cultuur

Oost-Vlaanderen

Regio

Sociale cohesie

Post A Comment: