Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Colors of the World sluit voor de derde keer af in Brussel

Share it:
Op zondag 2 juli vond The Colors of the World voor de derde keer plaats in België. La Madeleine in hartje Brussel ontving jongeren uit 17 verschillende landen die de schoonheid van diversiteit aantoonden via dans en muziek.

Na vertegenwoordigingen in onder andere Australië, Duitsland, Washington en Roemenië vond het slotgala van The Colors of the World opnieuw plaats in Brussel. Jongeren uit 5 continenten kwamen samen op een uitzonderlijk show neer te zetten met liederen en volksdansen. Dit jaar is een speciale editie, want het festival wordt opgedragen aan alle mensen in de wereld wiens basisrechten en vrijheden in gedrang zijn.

The Colors of the World stond dit jaar onder de bescherming van de Vlaamse UNESCO Commissie, de Belgische Franstalige en Duitstalige UNESCO Commissie. Onder de toeschouwers bevonden zich honderden mensen over heel België, waaronder de Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers Siegfried Bracke, gouverneur Jan Briers, Brussels volksvertegenwoordiger Khadija Zamouri, kunstschilder André Coppens en Prof. Johan Leman. Gastspreker Siegfried Bracke, die voor de derde aanwezig was, zei “culturele verschillen verenigen ons en zijn een onderdeel van de democratie”.

Yasmina El Messaoudi presenteerde de show waar ook talent van eigen bodem optrad. Amani Picci, die België vertegenwoordigde in de Washington-editie van The Colors of the World zong samen met de Brusselse Florent Papazoglakis het lied Tombe la Neige/ Her Yerde Kar Var, een samenwerking van Salvatore Adamo en Baris Manco. Ook Abu, de finalist van The Voice Kids stond op het podium met het lied Earth Song. Verder werd het programma aangevuld met zowel emotionele als ritmische liederen en traditionele volksdansen.

De live-uitzending die kon rekenen op 13.000 toeschouwers kan herbekeken worden via www.facebook.com/iflcbrussels

Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

IFLC

Jeugd

Kunst en Cultuur

Nationaal

Top Projecten

Post A Comment: