Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Panel over huiselijk geweld

Share it:
In het kader van Wereldvrouwendag organiseerde Fedactio Henegouwen een panel over huiselijk geweld op 22 maart 2017 in het Maison de la Presse van Charleroi.

Na een welkomstwoord van Fedactio waarin het belang van sociale cohesie werd aangestipt, werd het woord gegeven aan de panelisten. De heer Jean-Louis Simoens, psycho-sociale medewerker bij CVFE (Collectief tegen Huiselijk Geweld en Uitsluiting in Luik), die coördinator en opleidingsverantwoordelijke is van de infolijn heeft gesproken over het werk op het terrein in 2017 en over de opvang van vrouwen in moeilijkheden.

Vervolgens sprak mevrouw Christiane Houthoofdt, regioverantwoordelijke van Vie Féminine voor Charleroi-Thuin, die de campagne “Brisons l’engrenage infernal” heeft voorgesteld. Ze benadrukte dat er geen kleine vormen van geweld zijn en dat geweld zeer gevarieerde vormen kan aannemen.

Daarna nam mevrouw Marie Arena, Europees parlementslid en lid van de Commissie van Vrouwenrechten en Gendergelijkheid het woord. Zij zette de politieke maatregelen van de strijd tegen geweld gericht tot vrouwen uiteen, zowel op Europees vlak, als op nationaal vlak.

Ten slotte, heeft mevrouw Laetitia Boonen, coördinator van de zorgdienst/spoeddienst van Vie Féminine, bevoegd met de opvang en begeleiding van vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, verklaard wat de gevolgen van dit soort geweld voor de kinderen inhoudt.
Na een vraag- en antwoordronde werd het panel beëindigd met een receptie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Henegouwen

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: