Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

2000 jongeren delen tekening over solidariteit

Share it:
Zaterdag 26 november werden de winnaars van de zesde editie van de Tekenwedstrijd met als thema “Delen” bekend gemaakt in het Stadhuis van Brussel. Dit jaar deelden ruim 2000 jongeren hun talent en inzet via de tekenwedstrijd.

Jongeren uit heel België hebben zeer bijzondere tekeningen opgestuurd over het thema “Delen”. Ze hebben nagedacht over onderwerpen zoals het schenken van bloed, het doneren van geld, het geven van liefde, armoedehulp en meer.

60 finalisten

Ruim 2000 jongeren uit het 2de en 3de graad basisonderwijs en het 1ste en 2de graad secundair onderwijs hebben dit jaar deelgenomen aan de zesde editie van de Tekenwedstrijd met thema “Delen”. Na een lange selectieprocedure per graad werden uiteindelijk 60 finalisten weerhouden.

Jurycomité

Op de nationale finaledag werden per graad drie winnaars bepaald door het jurycomité dat bestond uit Hamsi Boubeker (veelzijdige kunstenaar), Marie Wabbes (Auteur en Cartoonist), André Coppens (Kunstschilder), Luis Lopez (veelzijdige kunstenaar & onderwijzer) en Mevlüt Akgüngör (Voorzitter Platform Kunst & Cultuur van Fedactio). Gastspreker van de dag was schepen Mohamed Ouriaghli.

Winnaars

De winnaars in de categorie 3de en 4de leerjaar zijn:

 1. Beyzanur

 2. Manon Lotigiers

 3. Sander Urena

De winnaars in de categorie 5de en 6de leerjaar zijn:

 1. Meryem Benkara

 2. Emile Brihay

 3. Ilyas El Bote

De winnaars in de categorie 1ste en 2de middelbaar zijn:

 1. Sarah Lam

 2. Samah Naso

 3. Assia Ziani

De winnaars in de categorie 3de en 4de middelbaar zijn:

 1. Emilie Bury

 2. Lukas Sebille

 3. Robyne Hainaut

Tentoonstelling

De tekeningen van de 60 finalisten zullen tentoongesteld worden van 1/12 tot en met 31/12 in de Paleizenstraat 27, Brussel. De tentoonstelling is van maandag tot zaterdag op afspraak te bezichtigen. Stuur voor meer informatie een email naar info@vlaamseolympiades.be

Over VOV

De Vlaamse Olympiade Vereniging is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. VOV heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken.  VOV is een lidvereniging van Fedactio. Voor meer informatie www.vlaamseolympiades.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Jeugd

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Nationaal

Onderwijs

Tekenwedstrijd

Post A Comment: