Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

3000 jongeren uit heel België tekenen mee voor “Een beter milieu”

Share it:
Zaterdag 27 februari werden de winnaars van de vijfde editie van de Tekenwedstrijd “Een beter milieu begint bij jezelf” bekend gemaakt in het Stadhuis van Brussel. De tekeningen van de 64 finalisten zullen in de tentoonstellingsruimte van Fedactio van 1 maart tot 30 april 2016 te bezichtigen zijn voor scholen en geïnteresseerden.

Jongeren uit heel België hebben zeer bijzondere tekeningen opgestuurd over het thema “Een beter milieu begint bij jezelf”. Ze hebben nagedacht over onderwerpen zoals klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, oprakende energiebronnen, milieuvervuiling, duurzaamheid en het bewust omgaan met het milieu.

Tijdens de prijsuitreiking waren ook Brussels parlementslid Annemie Maes (Groen) en Brussels parlementslid Zoé Genot (Ecolo) aanwezig. “Jullie zijn onze toekomst, met jullie tekeningen zie ik dat jullie vele nieuwe ideeën hebben voor de toekomst,” benadrukte Zoé Genot tijdens haar toespraak. Annemie Maes gaf aan erg blij te zijn dat kinderen wel naar de natuur luisteren en hier erg mooie tekeningen over maken.

64 finalistenRuim 3000 jongeren uit het 2de en 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs hebben dit jaar deelgenomen aan de vijfde editie van de Tekenwedstrijd “Een beter milieu begint bij jezelf”. Na een lange selectieprocedure per graad werden uiteindelijk 64 finalisten weerhouden.

WinnaarsOp de nationale finaledag werden per graad drie winnaars bepaald door het jurycomité dat bestond uit Vera Cauwenbergh (Kunstschilder), Marie Wabbes (Auteur en Cartoonist), André Coppens (Kunstschilder) en Luis Lopez. De prijzen werden overhandigd door volksvertegenwoordigers Annemie Maes en Zoë Genôt, en Aline De Deken van Climate Express.

De winnaars van de tweede graad basisonderwijs:

  1. Hale Didem Sezer

  2. Houdaija Hamouchi

  3. Emma verboven

De winnaars van de derde graad basisonderwijs:

  1. Mohammed El Achchab

  2. Selcan Tanrioven

  3. Florian Evens

De winnaars van de eerste graad secundair onderwijs:

  1. Ada Hermans

  2. Louka Van Den Abeele

  3. Nisrine Ararchi

TentoonstellingDe tekeningen van de 64 finalisten zullen tentoongesteld worden van 1/3 tot en met 30/4 in de Paleizenstraat 27, Brussel. De tentoonstelling is van maandag tot zaterdag op afspraak te bezichtigen. Stuur voor meer informatie een email naar info@vlaamseolympiades.be

Over VOVDe Vlaamse Olympiade Vereniging is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. VOV heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken.  VOV is een lidvereniging van Fedactio. Voor meer informatie www.vlaamseolympiades.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Jeugd

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Nationaal

Onderwijs

Post A Comment: