Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

TOVAP organiseert seminariereeks rond relatie oudekind-school

Share it:
De Unie van Turkse Ouders (TOVAP) wil ouders sensibiliseren voor en informeren over het belang van het onderwijs van hun kinderen. Ook heeft TOVAP als doel het overtuigen van ouders om te participeren in het hele schoolgebeuren.

De vereniging neemt initiatieven door het organiseren van conferenties en seminaries die rechtstreeks verband houden met problemen rond gezin, onderwijs, jeugd en cultuur. De organisatie werkt basisthema’s uit met professionele partners om ouders te informeren en hen te brengen tot concrete oplossingen voor hun problemen.

Zo hebben ze de afgelopen maanden verschillende seminariereeksen georganiseerd om hun doelstellingen te bereiken.

  1. In samenwerking met het CLB GO! en Basisschool De Buurt.

Op vraag  van basisschool De Buurt heeft TOVAP 4 ontmoetingen georganiseerd met de ouders gedurende de schooljaar 2015-2016. Deze ontmoetingen zijn doorgegaan in de conferentiezaal van de vereniging.

Op 29 februari 2016 heeft het seminarie met als titel “Het begin van de dag van een kind en het ontwikkelen van empathie bij kinderen” plaatsgevonden, die werd gehouden door Tamer Bayraktar, een professional op gebied van zelfontplooiing.

Op 25 april 2016 vond het seminarie “Buitenschoolse activiteiten tijdens het schooljaar of tijdens de vakantie” plaats met als spreker Els Dittrich, een medewerkster van Brede School Noord.  1. De vereniging is met haar leden samengekomen om een eerste seminarie over de dialoog met het kind te houden.

Op 30 mei 2016 werd het seminarie met thema’s “Heeft u communicatieve problemen met uw kind?”, “Hoe reageren op het slagen en falen van uw kind?” en “Hoe ervoor zorgen dat uw kind zich goede gewoonten eigen maakt?” gerealiseerd door Tamer Bayraktar.  1. In het kader van de vijftiende editie van het project "ik lees in mijn gemeente'' van de gemeente Schaarbeek verwezenlijkte TOVAP een activiteit die mee werd opgenomen in het project.

Op 30 mei  2016 verwelkomde de schepen van Cultuur van Schaarbeek Sadik Köksal als gastspreker voor het seminarie “Bevorderen van het lezen door gebruik van nieuwe technologie”.  1. In samenwerking met de vzw CGE (Change for Equality)

TOVAP organiseerde een informatieve sessie op 21 juni 2016, met als spreker Sandrine Grosjean. De doelstellingen van dit seminarie waren het verduidelijken van de verwachtingen van de ouders ten aanzien van de school en omgekeerd de verwachtingen van de school ten aanzien van de ouders en ook het ondersteunen van de dialoog tussen de school en de ouders.

Over Tovap

De Turkse Ouders Vereniging is van mening dat de opvoeding van een kind al voor de geboorte begint. Zij gelooft dat de wereld waarin men leeft meer geavanceerd, ondersteunend en vredevol zou zijn, als de opvoeding van het kind naar behoren gesteund zou worden door de ouders en personen die verantwoordelijk zijn voor het kind. Volgens deze visie, werkt zij concrete projecten uit voor de Turkse en andere gemeenschappen in België. Tovap is een lidvereniging van Fedactio. Meer informatie via www.tovap.beShare it:

ACTIVITEITEN

Ledenactiviteiten

TOVAP

Post A Comment: