Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Tentoonstelling "E/Im-migratie" trekt veel kijkers

Share it:
In het kader van het internationale festival Europalia Turkije was de tentoonstelling “E/im-migratie” gedurende de maand januari te zien in Brussel. Beltud, de vereniging van de Belgisch-Turkse vriendschap, organiseerde de tentoonstelling in samenwerking met de gemeente Schaarbeek en de vzw Arts Emulsions.

Tijdens de vernissage op vrijdagavond 8 januari trok de tentoonstelling al tientallen bezoekers. Seval Kayman,voorzitter van Beltud, benadrukte in haar toespraak op het belang van de hedendaagse kunst en bedankte de kunstenaars voor hun bijdrage aan de tentoonstelling.

De uitdagende naam van de tentoonstelling werd door de ontwerpers van het project voorgesteld, wat de migratie, immigratie en de emigratie verteld. Negentien Naamse kunstenaars leverden hun bijdrage aan dit project, waarin zij hun visie op het fenomeen migratie konden uitdrukken, rekening houdend met de criteria ruimte en tijd.

De tentoonstelling "E/Im-migratie" werd aanvankelijk gepresenteerd in Turkije - Istanbul en Eskisehir - in maart 2015, en was in september 2015 te zien in het Belgische Namen. Daarna kwam de tentoonstelling naar Brussel voor een breder publiek. Mede dankzij de nauwe samenwerking met de gemeente Schaarbeek heeft deze tentoonstelling, van grote artistieke kwaliteit, mogelijk gemaakt.
Share it:

ACTIVITEITEN

Beltud

Brussel

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: