Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

‘Business Beyond Borders’ conferentie motiveert ondernemers voorinternationalisering

Share it:
Brussel | Op maandag 18 januari organiseerde Betiad in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken de conferentie ‘Business Beyond Borders’ die plaatsvond in het Egmontpaleis in Brussel. Gastsprekers waren Didier Reynders, vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Ali Ülker, vice-voorzitter bij Turkse voedingsgroep Yildiz, tevens eigenaar van de Belgische pralinemaker Godiva en Bart Lambrechts, Export Director bij Soudal.  

Meer dan 400 ondernemers waren aanwezig tijdens de conferentie ‘Business Beyond Borders’. Stimuleren en ondersteunen van de internationalisering van Belgische KMO’s stond op de agenda van de conferentie. Op de conferentie waren twee wereldwijde ondernemers aanwezig om hun ervaringen te delen.

Ali Ülker, vice-voorzitter van Yıldız Holding, vertelde over de overname van het merk Godiva in 2007 en United Biscuits, Delacre in 2014. Hij gaf de 'drive' en inspiratie aan achter de internationale expansie van de Turkse onderneming tot de derde koekjesproducent ter wereld. “Wij zijn open-minded en staan open voor ideeën en diversiteit dat is onze sleutel tot succes.” aldus Ülker.

Bart Lambrechts, Export Directeur bij Soudal, een eenmanszaak die is uitgegroeid tot een Europese speler in de bouwsector. Het groeiverhaal van Soudal kenmerkt zich vooral door de vele overnames. Het Belgisch bedrijf heeft nu vestigingen in 44 landen waaronder Turkije. Soudal zou nooit geslaagd zijn zonder vernieuwing, “De onderneming heeft haar producten onafgebroken heruitgevonden,” verteld Lambrechts.

Didier Reynders, vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, legde in zijn toespraak de nadruk op de verscheidene handelsrelaties tussen Turkije en België. Hij gaf aan te hopen dat deze relaties met nieuwe impulsen nog beter zullen groeien in de nabije toekomst.

De conferentie werd als sleutelmoment gezien voor Belgische ondernemers, om zich meer in de praktijk van de internationale handel te verdiepen. En sloot af met een boodschap voor de ondernemers van alle niveaus: lokaal, nationaal, Europees en internationaal.

Over Betiad
De Federatie van Actieve Ondernemers van België (Betiad) is sinds 1997 actief als ondernemersorganisatie die de gemeenschappelijke nationale en internationale belangen van aangesloten ondernemers behartigt. De zes lokale Betiad-ondernemersverenigingen zijn vertegenwoordigd in Brussel, Antwerpen, Limburg, Luik, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Betiad vertrekt vanuit de centrale vraag: "Op welke manier kunnen wij een actieve bijdrage leveren aan de Belgische economie". Sinds haar oprichting streeft Betiad ernaar om antwoorden te bieden op socio-economische uitdagingen van vandaag en de specifieke problemen waarmee ondernemers geconfronteerd worden. Betiad is tevens oprichtend lid van Fedactio.

Meer info via www.betiad.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Betiad

Brussel

Ledenactiviteiten

Ondernemers

Post A Comment: