Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio viert 5-jarig bestaan

Share it:
Fedactio bestaat vijf jaar en dat mocht tijdens de nieuwjaarsreceptie in Brussel en Limburg uitgebreid gevierd worden. Tijdens zijn speech benadrukte voorzitter Musa Soydemir dat 2016 een jaar van nuance en verbinding mag zijn, van het opzoeken van kruispunten en het bouwen van bruggen die hard nodig zijn.

Op 30 mei 2010 zag Fedactio het levenslicht en sindsdien werd er meer dan 300.000 mensen bereikt met haar activiteiten. Ter gelegenheid van zijn vijfde verjaardag pakt Fedactio dit jaar uit met nieuwe initiatieven naast haar bestaande activiteiten. Na de aangrijpende gebeurtenissen in 2015 zal zij een actieplan uitwerken ter voorkoming van gewelddadig extremisme.

"Met vijf levensjaren zijn we nog een jonge speler op het sociaal-maatschappelijk veld, maar we zijn er toch in geslaagd om onze eigen stempel te drukken op de maatschappij", zei Özkan Yılmaz, secretaris-generaal van Fedactio. Hij maakte een overzicht van de voorbije periode, waarbij ook de start van de erkenningsperiode aanbod kwam. “Met haar eigen visie draagt Fedactio haar steentje bij aan een beter en meer solidaire samenleving. Zoals ze dat ook tracht te doen via haar flankerend beleid, via haar lidverenigingen, via haar vertegenwoordiging in allerlei organen en via haar sociaal-culturele projecten. Al die zaken samen maken dat de samenleving veel positiever en warmer is dan het beeld dat ons soms voorgelegd werd de afgelopen maanden”, aldus Yılmaz.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Limburg was ook de Limburgse gouverneur Herman Reynders aanwezig. Hij pleitte tijdens zijn toespraak voor meer dialoog en benadrukte dat onverdraagzaamheid moet stoppen.

In Brussel konden de aanwezigen nadien een bezoek brengen aan de tentoonstelling “E/im-migratie”, waar ook de receptie plaatsvond.

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Fedactio Activiteiten

Limburg

Nationaal

Post A Comment: