Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio lanceert actieplan ter versterking van de lokale preventie vangewelddadig extremisme

Share it:
Antwerpen | Woensdag 3 februari lanceerde de Federatie van Actieve Verenigingen (Fedactio) haar actieplan “Het gewelddadig extremisme voorkomen” in Antwerpen. Het nationaal actieplan bevat een uiteenzetting van bestaande activiteiten en nieuwe initiatieven voor de preventie van gewelddadig extremisme. De aftrap van de lancering vond plaats in de provincie Antwerpen, waarna enkele andere steden zullen volgen zoals Brussel. Tijdens de lancering namen ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), Antwerps schepen Philip Heylen (CD&V) en Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) het woord.

Özkan Yılmaz, Secretaris-Generaal van Fedactio, begon zijn toespraak met een dankwoord aan de lidverenigingen en partners die hun know-how en ervaringen hebben gedeeld in functie van het actieplan. “We zullen op de problematiek van het gewelddadig extremisme een structureel antwoord geven. We zullen extra initiatieven ondernemen, en optimaliseren wat we vandaag al realiseren,” aldus Yılmaz.

Antwerps Burgemeester Bart De Wever klonk tevreden over het actieplan: “Wij stellen jullie actieplan zeer op prijs en jullie intentie om bij te dragen aan de preventie van radicalisering. Het is essentieel wat jullie willen doen, namelijk het voorkomen dat jongeren op het pad van extremisme belanden.” Ook Philip Heylen, schepen van cultuur en erediensten, sprak zijn appreciatie uit voor het actieplan “Graag wil ik mijn appreciatie uitspreken op dit initiatief waar velen van ons lang op hebben gewacht.”

Actieplan voor het voorkomen van gewelddadig extremismeHet actieplan dat nu voorligt, trekt de aanbevelingen van Fedactio door naar duidelijke acties op acht thema’s: opleiden van de mensen op het terrein met de bedoeling deskundigheid te verwerven (1), preventie van gewelddadig extremisme (2), de zelfstandigheid van de vrouw om gewelddadig extremisme tegen te gaan (3), sociale participatie van de jongeren om gewelddadig extremisme tegen te gaan (4), bemoediging van de interculturele activiteiten (5), de interculturele en interreligieuze dialoog ontwikkelen (6), kunst als middel tegen extremisme (7) en sociale netwerken en internet.

De thema’s uit het actieplan worden op het moment uitgewerkt naar concrete actie’s door onze werkgroepen bestaande uit de onze lidverenigingen.

Het actieplan in de media: Reportage Het Journaal - VRT [VIDEO] - Interview Özkan Yılmaz - Gazet van Antwerpen 4/2/2016

Wilt u meer informatie over onze actieplan? Neem dan contact op via communicatie@fedactio.beShare it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Fedactio Activiteiten

Nationaal

Post A Comment: