Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fatih Pinar: De kinderen van vandaag zullen leven in de wereld vanmorgen

Share it:
Als ondernemer en voorzitter van de Brusselse vertegenwoordiging van de Federatie van Actieve Ondernemers van België (Betiad) maakt Fatih Pinar, ondernemer in hart en nieren, tijd vrij om te investeren in het verenigingsleven. Ondanks zijn status als zakenman en zijn drukke leven, aarzelt hij niet om als vrijwilliger actief te zijn.

Wat zijn uw persoonlijke drijfveren om actief te zijn als voorzitter?Ten eerste vind ik het belangrijk om via samenwerking een ​​gemeenschappelijk doel na te streven, om de bevordering van onderwijs en sociale samenhang mogelijk te maken. Daarnaast is het ook belangrijk om als rolmodel te dienen voor toekomstige generaties.

Waarom vindt u sociale cohesie en educatieve projecten zo belangrijk?Op dit moment herken ik een gebrek aan onderwijs, de overheid doet zijn best, maar haar middelen zijn beperkt. Daar komen ook nog mondiale problemen bij. Brussel is daarnaast een stad met veel kleuren, om het “samenleven” te stimuleren is investeren in sociale cohesie en onderwijs cruciaal. We kunnen enkel vooruitkomen als gemeenschap wanneer mensen uit vrije wil initiatief nemen om bepaalde zaken aan te pakken. Stelt u zich eens voor dat het intens sneeuwt: als u het initiatief neemt om als eerste de sneeuw te verwijderen, zullen de personen die volgen deze paden gemakkelijker belopen om hun doel te bereiken, dit is precies hoe we via wederzijdse ondersteuning vooruit kunnen komen.

Heeft u ook deelgenomen aan projecten van Fedactio of andere lidverenigingen?Vorig jaar hebben we als Betiad voor het eerst bijgedragen aan het Internationaal Taal- en Cultuurfestival “Colours of the World”. Dit is een project dat mensen stimuleert om gemeenschappelijke waarden te delen van vrede en harmonie. De mensen van alle kleuren mengen zich door elkaar, en bovenal, ze communiceren via een gemeenschappelijk uitgangspunt, namelijk respect, tolerantie en wederzijds begrip. Wat het spektakel zeer ontroerend maakt. Ik hecht veel belang aan dit evenement en hoop, dat deze zich zal herhalen en de mogelijkheid zal bieden om meer bruggen te bouwen - van vrede, verdraagzaamheid en respect - tussen alle landen van de wereld.

Welk advies zou u aan anderen willen geven om als vrijwilliger hieraan bij te dragen?De enige manier om een veilige toekomst voor onze kinderen te garanderen, is door beter onderwijs te bieden aan de volwassenen van morgen, onze omgeving en onszelf. Om dit doel te kunnen bereiken, is het belangrijk jezelf te mobiliseren zodat we met elkaar de handen uit de mouwen kunnen steken. We mogen niet vergeten dat de kinderen van vandaag zullen leven in de wereld van morgen.

Share it:

ACTIVITEITEN

Interview

Nationaal

Ondernemers

Professionals

Post A Comment: