Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Veel belangstelling voor speciale voorstelling 'Colors of the World' inhet Europees Parlement

Share it:
Brussel | Op woensdag 3 juni 2015 verwelkomde het Europees Parlement in Brussel een 20-tal jongeren van het Internationaal Taal- en Cultuurfestival. De jongeren gaven tijdens een speciale voorstelling een voorproefje van het slotgala ‘Colors of the World' van het Internationaal Taal- en Cultuurfestival die in Vorst Nationaal zal plaatsvinden. Onder de aanwezigen waren Kathleen van den Brempt, Gianni Pittella, Rebecca Harms, Gesine Preuss, Eva de Roovere en verschillende andere prominenten.
De jongeren van de ‘Colors of the World’ die de hele wereld hebben afgereisd, hebben voor de grote show in Vorst Nationaal een bezoek gebracht aan het Europees Parlement voor een speciale voorstelling.
20 kinderen uit de VS, Bosnië-Herzegovina, Indonesië, de Filipijnen, Frankrijk, Madagaskar, Paraguay en Roemenië werden in het Europees Parlement verwelkomd door fractieleider van de Sociaal-Democraten Gianni Pitella en de fractieleider van de Groenen Rebecca Harms. Na een gezellig onthaal en ontmoeting van de Europarlementsleden namen de kinderen plaats op het podium.
Rebecca Harms leerde de kinderen één voor één persoonlijk kennen en vertelde dat “deze jonge sterren de wereld beter en meer democratie zullen brengen”. Ze voegde eraan toe dat de kinderen een mooie toekomst staat te wachten.
Gianni Pitella, op zijn beurt, nam de kinderen mee naar zijn kantoor waar hij hen aanraadde om te blijven houden van diversiteit en om de muziek die een symbool is van vrede nooit te laten. Verder moedigde Pitella de kinderen aan om niet te vergeten dat geen enkele cultuur beter is dan de andere en dat elke cultuur deel uitmaakt van een andere cultuur in de wereld.
Duits Europarlementslid İsmail Ertuğ was de gastheer van de dag, die de speciale voorstelling mogelijk maakte in het Europees Parlement. De openingstoespraak voor de show werd gehouden door de Duitse Sociaal-Democratische Europarlementslid, Gabriëlle Preuss. Zij was enthousiast over het evenement dat zich centreert rond jongeren. “Jullie zijn de sleutel voor het tot leven brengen van de multiculturaliteit”, aldus Preuss.
Het spektakel werd verder bijgewoond door voormalig fractieleider van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa, Sir Graham Watson; voormalig Europarlementslid voor Ierland, Dick Roche; Duits Europarlementslid, Elmar Brok; vice-voorzitter van de Sociaal-Democratische fractie, Kathleen van Brempt; Duits Sociaal-Democratische Europarlementslid Bernd Lange; Engels Europarlementslid, Afzal Khan  en een groot aantal aanwezigen in het Europees Parlement.
Internationaal Taal- en Cultuurfestival
Na 13 jaar is het Internationaal Taal- en Cultuurfestival uitgegroeid tot een wereldwijd festival, dat taal en cultuur verenigt met kunst. Want hoe verschillend we ook mogen zijn, muziek is de taal die iederéén begrijpt. Na voorstellingen in meer dan 20 landen, van Thailand en Zuid-Afrika tot Senegal, Marokko en Duitsland, houdt het festival op 6 juni halt in Brussel voor het slotgala. Geen wonder, want in onze superdiverse en internationale hoofdstad worden meer dan 100 talen gesproken. Tijdens het gala zullen de jongeren, allemaal met een leeftijd tussen 12 en 16 jaar, met hun zang, muziek, voordracht of dans een ode brengen aan de culturele diversiteit tijdens een spetterende cultuurshow.

Over Beltud
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) is sinds 2010 actief met als doel om de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te bevorderen. Beltud engageert zich om de relatie tussen de Belgische en Turkse gemeenschap te verdiepen en wendt hiervoor cultuur – in de breedste zin van het woord – aan. Beltud is tevens stichtend lid van Fedactio.

Meer informatie via www.beltud.be en www.colorsoftheworld.beltud.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Beltud

IFLC

Jeugd

Kunst en Cultuur

Leden Activiteiten

Sociale cohesie

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: