Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Brusselse Cultuurdagen waren voor de 4de keer een succes

Share it:
De Brusselse Cultuurdagen die plaats vond op 15-16-17 mei kregen ook dit jaar grote belangstelling. Het cultuurfestival dat werd georganiseerd op de campus van Ecole des Etoiles kon rekenen op duizenden bezoekers gedurende deze 3 dagen.
Traditionele Turkse muziek
De eerste dag van het festival stond in teken van de traditionele Turkse muziek. s’Avonds traden acteur/dichter Reha Yeprem en zanger Gökmen op. In de tentoonstellingsruimte konden bezoekers verscheidene traditionele handambachten bezichtigen. Zo kon men deelnemen aan een Ebruworkshop, het produceren van keramiekpotten en juwelen  aanschouwen, versieringen gemaakt van zijdecocons aankopen en het maken van traditionele instrumenten zoals de qanun en de oed bekijken.
Gökhan Türkmen
De campus stroomde sneller vol als gewoonlijk, want popsensatie Gökhan Türkmen stond op het podium. Hij blies het publiek omver met zijn ballades en popliedjes. In de theaterzaal vonden het schaduwspel Hacivat & Karagöz plaats en verschillende marionettenspelen werden voorgesteld door de broers Hakan en Vural Arısoy. De allerkleinsten hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse animaties. In de namiddag gaf professor en columnist Mümtazer Türkone een lezing.

Mehmed Erdem
De laatste dag werd afgesloten op een feestelijke manier. Het publiek werd warm gemaakt door een folkloregroep die  dansen uit verschillende streken ten tonele bracht. Waarna de langverwachte popzanger Mehmet Erdem het podium besteeg en won het publiek voor zich met zijn meeste bekende liederen en ook enkele Turkse klassiekers. De laatste dag werd het festival ook bezocht door onder andere de burgemeester van Ganshoren, Hervé Gillard; de burgemeester van Sint-Joost, Emir Kır; Schaarbeekse schepen van Cultuur, Sadık Köksal en radiopresentator Kenan Erer.

Bezoekers konden drie dagen lang genieten van specialiteiten uit de Anatolische keuken. Ook stonden er kraampjes van boekhandelaar Atlas, Fondation contre le Cancer en Time to Help die veel belangstelling kregen van de bezoekers.

Over Beltud
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) is sinds 2010 actief met als doel om de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te bevorderen. Beltud engageert zich om de relatie tussen de Belgische en Turkse gemeenschap te verdiepen en wendt hiervoor cultuur – in de breedste zin van het woord – aan. Beltud is tevens stichtend lid van Fedactio.

Meer informatie via www.beltud.be en bkg.beltud.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Brusselse Cultuurdagen

Ecole des Etoiles

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

Top Projecten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: