Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

IFLC jongeren te gast bij Didier Reynders in het Egmontpaleis

Share it:
Brussel | Op vrijdag 5 juni 2015 waren de IFLC jongeren te gast in het Egmondpaleis. Een 20-tal jongeren van het Internationaal Taal- en Cultuurfestival (IFLC) werden door buitenlandminister Didier Reynders hoogstpersoonlijk onthaald. Tijdens het bezoek gaf de minister aan het peterschap van het project op zich te nemen.
Een delegatie van een twintigtal deelnemers van het Internationale Taal- en Cultuurfestival ‘Colors of the World’ heeft deze voormiddag een bezoek gebracht aan vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in het Egmontpaleis. De minister heeft het peterschap van het project op zich genomen.

Didier Reynders: “Het Internationaal Taal- en Cultuurfestival is een prachtig initiatief waar jongeren over de hele wereld aan deelnemen. Ik ben er trots op om hen te mogen verwelkomen in België.”

Het gala van het festival zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni in Vorst Nationaal, onder de hoge bescherming van het Europees Parlement. Na tientallen shows in 20 landen zal het festival dit jaar voor de eerste keer in Brussel georganiseerd worden in partnerschap met de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap. Kinderen uit meer dan 150 landen zullen op het podium staan en liederen, gedichten en dansen uit hun eigen cultuur voorbrengen.

Vicepremier Didier Reynders wenste de jonge artiesten alvast succes voor het grote spektakel.

Over Beltud
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) is sinds 2010 actief met als doel om de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te bevorderen. Beltud engageert zich om de relatie tussen de Belgische en Turkse gemeenschap te verdiepen en wendt hiervoor cultuur – in de breedste zin van het woord – aan. Beltud is tevens stichtend lid van Fedactio.

Meer informatie via www.beltud.be en www.colorsoftheworld.beltud.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

IFLC

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: