Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Havva Akcaoglu is winnares van de 5de editie Sociale WetenschappenOlympiade

Share it:
Op zaterdagmiddag werd de finale van de 5de editie van de Sociale Wetenschappen Olympiade (SOWO) georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV), een lidorganisatie van Fedactio. Op de prijsuitreiking waren 150-tal aanwezigen, waaronder ook prominente persoonlijkheden, zoals de Minister van Onderwijs, Hilde Crevits en Voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans.
Winnares Havva Akcaoglu
Met het onderwerp “Model EU voor het Midden-Oosten” in de categorie Varia en Europa is Havva Akcaoglu van het H. Pius X-Instituut in Antwerpen. Als winnares mag ze op sociale stage naar Afrika gaan, het land wordt in overleg met de winnares bepaald. De Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV), organisator van het evenement, wil door middel van de sociale stage het belang van sociale waarden onderstrepen. Bovendien wil zij de sociale verantwoordelijkheidsgevoel bij jongeren en de deelname aan vrijwilligerswerk stimuleren.

Winnaars van de 6 categorieën
Er zijn ruim 400 projecten ingediend door leerlingen uit heel Vlaanderen van de 3de graad secundair onderwijs. In de eerste ronde hebben de jury’s de ingediende papers beoordeeld en hebben 1 winnaar per categorie gekozen. Dat zijn geworden in de categorie onderwijs Jannah Baert van het Immaculata Instituut in Brugge, in de categorie gezondheid Justien Meerschaert van het Immaculata Instituut in Brugge, de categorie economie Riet Demasure, Nathalie Soetaert, Wouter Lapon van het College Ieper uit Ieper, in de categorie media Liane Smits van Moretus Ekeren uit Antwerpen, in de categorie Sociale Cohesie en Burgerzin Emily de Buyser, Besa Shefkiu en Irma Durakovic van het JOMA College in Antwerpen en in de categorie varia en Europa Havva Akcaoglu.

Jan Peumans: Ieder jaar weer neem ik met grote bewondering deel aan de prijsuitreiking van SOWO.
Voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans gaf in zijn toespraak aan sinds het begin met grote bewondering deel te nemen aan de finales van SOWO. Ook zei hij dat hij de winnaars van de categorieën graag wilt ontvangen in het Vlaams Parlement.

Hilde Crevits: Ik ben erg enthousiast over de onderwerpen van dit jaar.
Hilde Crevits, Minister van Onderwijs was ook aanwezig tijdens de prijsuitreiking en gaf in haar toespraak aan erg enthousiast te zijn over de onderwerpen van de Sociale Wetenschappen Olympiade en voegde eraan toe graag de papers over onderwijs door te willen nemen om te kijken of er gebruik van gemaakt kan worden in haar departement. Minister Hilde Crevits heeft ook een selfie gemaakt met de winnares Havva Akcaoglu.

Sociale Wetenschappen Olympiade
SOWO is een wedstrijd gericht op leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Van de leerlingen wordt verwacht dat ze een onderzoek doen naar een onderwerp dat de maatschappij aanbelangt in de categorieën Economie, Gezondheid, Onderwijs, Burgerzin & Sociale Cohesie, Media & Varia. SOWO stimuleert de leerlingen om na te denken over maatschappelijke kwesties en uitdagingen en moedigt ze aan mogelijke oplossingen te formuleren.

Prijzen
Alle finalisten hebben een cadeaubon ter waarde van 50€ overhandigd gekregen. De winnaars van de categorieën kregen ieder een cadeaubon ter waarde van 200€. De uiteindelijke winnaar van de 6 categorieën mag op sociale stage naar Afrika reizen.

Over VOV
De Vlaamse Olympiade Vereniging is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. VOV heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken. VOV is een lidvereniging van Fedactio.
Voor meer informatie www.vlaamseolympiades.be en www.sowo.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Ledenactiviteiten

Onderwijs

Sociale Wetenschappenolympiades

SOWO

Top Projecten

Uitgelichte activiteiten

Vlaamse Olympiade Vereniging

Post A Comment: