Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Verschillende culturen rond de tafel

Share it:
In het kader van het project ‘Kunst van het Samenleven' werden de cursisten Turks uitgenodigd bij de familie Sahin in Laken.
‘Kunst van het Samenleven’ is een cultureel uitwisselingsproject van lidvereniging Beltud waar de deelnemers de kans krijgen om in een open en familiale sfeer mensen uit andere gemeenschappen te leren kennen bij hen thuis. Tijdens deze editie waren de deelnemers van de cursus Turks Léticia, Irina, Hajar, Luigi en Ine Leen te gast bij de familie Sahin in Laken. Voor hen een uitgelezen moment om  hun kennis van het Turks in de praktijk om te zetten maar meer nog om kennis te maken met de cultuur, gewoontes en familiale omgeving van een Turks gezin in Brussel.

Bij aankomst werden de gasten van Vlaamse, Italiaanse, Russische, Marokkaanse en Spaanse afkomt begroet door de gastheer Hüseyin Sahin, zijn echtgenote Melide en hun 4 kinderen. Nadat de gasten - volgens Turkse traditie - pantoffels kregen, namen ze plaats in het gezellige salon met haardvuur. Gastvrouw Melide had zich kosten nog moeite gespaard en met succes: de rijk gevulde en prachtig gedekte tafel maakte indruk op de gasten. Op het menu stond linzensoep en verschillende meze’s waaronder börek, auberginesalade, en een hapje met courgette, olijf en wortelsla. Het hoofdgerecht bestond uit bulgur, köfte (gekruide gehaktballetjes) en sarma (gevulde wijnbladeren). Luigi stak van wal met een vraag over de toetreding tot de EU waarover gastheer Hüseyin, zelf ondernemer,  graag zijn mening deelde. Er werd ook gesproken over  economie, verbouwen, afdingen, huwen, vastgoed en – vanzelfsprekend – Turkije.

Naar Turkse gewoonte kregen de genodigden na de maaltijd een glaasje thee aangeboden. Op vraag van één van de cursisten demonstreerde Melide hoe je de befaamde Turkse koffie klaarmaakt. Het dessert vatte de avond perfect samen.  Een stukje Turkse baklava en een Italiaanse tiramisu met Belgische speculaas: verschillende culturen aan de tafel en op het bord. De gasten keerden laat op de avond, verrijkt en voldaan naar huis terug.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Sociale cohesie

Post A Comment: