Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Jongeren For Youth verzamelen 30.000€ voor Soedan

Share it:
In samenwerking met humanitaire hulporganisatie Time to Help heeft de club sociale verantwoordelijkheid van For Youth in totaal 30.000€ verzameld. Met de donaties zullen cataractoperaties in Soedan gefinancierd worden. Het ingezamelde geld werd overhandigd aan de verantwoordelijken van Time to Help die naar Soedan zullen afreizen om de cataractoperaties uit te voeren.
Cataractoperaties
Cataract is een veel voorkomende kwaal in Soedan en kan vaak niet behandeld worden omdat er geen of weinig middelen zijn in het land. Aangezien de operatie van één persoon gefinancierd kan worden met slechts 80€ hebben de jongeren van For Youth de handen uit de mouwen gestoken om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het is hen gelukt om het doelbedrag van  30.000€ bijeen te brengen waarmee 364 cataractoperaties zullen worden verricht.

Dankbetuiging
Om de jongeren te bedanken voor hun inspanningen heeft For Youth twee diners organiseerd. Het eerste diner vond plaats in Brussel op woensdag 10 december en het tweede diner vond plaats op vrijdag 12 december in Antwerpen. Naast de jongeren en hun gezinnen waren ook tal van andere gasten aanwezig zoals Dhr. Eddy Boutmans (voorzitter Unicef België), Dhr. Jozef De Witte (voorzitter Centrum voor gelijkheid en racismebestrijding), Dhr. Ides Nicaise (onderzoeker KU Leuven), Dhr. Thierry Limpens (onderzoeker Ku Leuven), Dhr. Hakki Demirkapu (huisarts). Tijdens deze diners werd nog eens 880€ gedoneerd, waarmee het doelbedrag van 30.000€ werd gehaald.

Over For Youth
For Youth is een jongerenvereniging, die de zelfontplooiing en actieve deelname van kansarme jongeren aan het sociale leven aanmoedigt. De vereniging, waarvan de maatschappelijke zetel in Brussel is gelegen, richt zich op jongeren met een migratieachtergrond. For Youth telt ongeveer 1500 leden en heeft vestigingen in Antwerpen, Charleroi, Gent, Luik en Limburg.
Meer informatie vindt u terug op www.foryouth.be.Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

For Youth

Humanitaire Hulp

Jeugd

Ledenactiviteiten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: