Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Vrijwilligerswerk in Kirgizië voor SOWO laureate Elke Peeraer

Share it:
Ook dit jaar heeft SOWO haar laureate beloond met een sociale stage, dit keer als vrijwilliger in Kirgizië. Uit de 1360 leerlingen van het 3de graad die deelnamen aan de Sociale Wetenschappen Olympiade, werd Elke Peeraer eerste in de categorie Gezondheid. Vervolgens werd ze als laureate verkozen van alle categorieën, zijnde Gezondheid, Burgerzin, Economie, Europa en Onderwijs.

Vrijwilligerswerk
De winnares van SOWO, Elke Peeraer,  werd beloond met een sociale stage naar Kirgizië. De finaliste werd geen reis aangeboden, maar een gelegenheid om de plaatselijke bevolking en hun dagelijkse leven en behoeften beter te leren kennen. Zo heeft Elke vrijwilligerswerk gedaan voor een school, een gezondheidscentrum en een weeshuis.

Sociale stage
De Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV), organisator van het evenement, wil door middel van deze stage het belang van sociale waarden onderstrepen. Bovendien wil zij de sociale verantwoordelijkheidsgevoel bij jongeren en de deelname aan vrijwilligerswerk stimuleren.

De VOV heeft ook sociale stages georganiseerd naar Kaapstad (Zuid-Afrika) en Gaziantep (Turkije).

Vlaamse Olympiade Vereniging
De Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) is een koepelorganisatie van de Sociale Wetenschappen Olympiade (www.sowo.be), de Wetenschapsbeurs (www.wetenschapsbeurs.be), de Wiskundequiz (www.wiskundequiz.be) en de Tekenwedstrijd - Kunst van het Samenleven (teken.vlaamseolympiades.be). Vertrekkend vanuit het motto “elk kind is talentvol” wil VOV de verborgen talenten van de jongeren via uitdagende wedstrijden naar voren brengen.

Indien u meer informatie wenst over Vlaamse Olympiade Vereniging: www.vlaamseolympiades.be

Vlaamse Olympiade Vereniging is een lidvereniging van Fedactio.

 
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Nationaal

Onderwijs

Sociale Wetenschappenolympiades

Top Projecten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: