Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

OCBE verzorgt complementaire cursussen voor de examencommissie

Share it:
OCBE de koepelorganisatie van de onderwijscentra Prisma, Academie en Gouden Meridiaan pakt uit met complementaire cursussen voor de Examencommissie Secundair Onderwijs.

Voorzitter Hüsnü Can merkt op dat het aantal individuen, die geen secundair onderwijs diploma hebben kunnen behalen of om de een of andere reden hebben moeten stoppen met hun studies, redelijk hoog ligt. Het niet bezitten van een diploma secundair onderwijs maakt het de jongeren moelijker een job te vinden in een maatschappij waar werkloosheid reeds een probleem is. Het doel van dit project is het vervolledigen van de secundaire studies van individuen om hen een betere start te geven voor het werkleven. De voorzitter duidde erop dat het nooit te laat is voor iets en dat elke kans moet gegrepen worden voor het verbeteren van het leven van het individu.
De inschrijvingen voor de complementaire cursussen lopen tot 31 januari. De lessen zullen beginnen op 3 februari en duren zes weken. De cursussen kunnen gevolgd worden in Prisma (Brussel), Academie (Antwerpen) en Gouden Meridiaan (Gent).  Na de cursus kan het individu op de gewenste tijdstip de examens afleggen voor de Examencommissie. Indien de student slaagt voor het examen, kan hij hogere studies aanvangen, een opleiding starten of meteen aan de slag gaan als bediende.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Onderwijs

Post A Comment: