Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

32 juristen aanwezig op opening Platform Rechten van EPN

Share it:
European Professionals Network (EPN), lid van Fedactio, zet zijn activiteiten voor professionals in een sneltempo verder en opende zijn Platform Rechten met een feestelijke receptie in de tentoonstellingszaal van Fedactio.
32 juristen waarvan het merendeel advocaten kwamen uit verschillende hoeken van België afgezakt naar de receptie die EPN organiseerde naar aanleiding van de opening van het Platform Rechten. De juristen bedankten het bestuur van EPN voor dit initiatief en de kans om met zoveel collega’s samen te komen.

De algemeen secretaris van EPN, verduidelijkte de doelstelling van EPN: “ Wij willen professionals uit verschillende sectoren samenbrengen en op die manier interessante projecten uitwerken. ‘Kunnen we buiten de zakenwereld toch iets verwezenlijken voor de zakenwereld?’ is de vraag die wij stelden. Wij willen nu per sector in totaal 10 verschillende platforms opzetten en deze één voor één activeren. We hebben al het Platform Ingenieurs, Wetenschappen, Economie en Financiën en natuurlijk het pasgeopende Platform Rechten. Het is een volledig civiel initiatief. In de bestuursraad van het Platform Rechten zetelen 6 juristen. Wij hopen dat alle professionals zullen deelnemen aan onze activiteiten. Elk platform heeft voor zichzelf verschillende doelstellingen geformuleerd. Zo zal elk platform een maatschappelijk project uitwerken dat betrekking heeft op zijn eigen domein. Daarnaast zullen op regelmatige tijdstippen bijeenkomsten georganiseerd worden waarop gebrainstormd kan worden. Ook zullen de professionals kunnen bespreken onder welke voorwaarden ze een meerwaarde kunnen betekenen voor de eigen sector.”

Advocaat Muhammed Özdemir is de voorzitter van het Platform Rechten en gaf meer uitleg over de oprichtingsdoelstellingen tijdens de openingsceremonie. “EPN probeert op elk domein van het zakenleven hooggeschoolde mensen samen te brengen en blijvende banden tussen hen te bevorderen. Het is een NGO die professionals probeert aan te zetten bij te dragen aan verschillende initiatieven in de maatschappij. Ook het Platform Rechten zal zijn projecten uitwerken in overeenstemming met deze visie.”, zei Özdemir. Hij zei dat het belangrijk is dat de juristen ondanks hun zware werkdruk, ook tijd maken voor vrijwilligerswerk. Hij ging verder: “Wij geloven dat met een goeie planning en organisatie een drukke agenda geen probleem vormt om deel te nemen aan vrijwilligerswerk. Bovendien werd er op een duidelijke manier vastgesteld dat die activiteiten het succes van de medewerkers op eigen domein verhoogt.”

Esra Uçtu, lid van de bestuursraad van het Platform Rechten, zei dat er nood was aan zo’n initiatief en ze gaf meer informatie over de bijdrage die het Platform zal betekenen voor de juristen. “Kennismaken met onze collega-juristen en op geregelde tijdstippen samenkomen en ideeën uitwisselen is voor iedereen nuttig”, zei ze. “Wij geloven dat de juristen door deze synergie zowel aan hun eigen sector als aan de maatschappelijke projecten een belangrijke bijdrage kunnen leveren.”, aldus Uçtu.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Professionals

Post A Comment: