Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Kennismaking met de Zwarte Zeese keuken

Share it:
Op 19 januari 2014 vond er een groot eetfestijn plaats bij Vuslat Beringen. Het thema van de dag was de Zwarte Zeestreek.

Vertrekkend vanuit het concept om verschillende keukens bekend te maken bij de inwoners van Beringen, werd besloten om als eerst de Zwarte Zeestreek in de kijker te zetten.

Bij het realiseren van dit eetfestijn mocht Vuslat Beringen rekenen op de vrijwilligers die aanwezig waren met de volle steun en hun kunsten in de keuken. Er werd een uitgebreid menu klaargemaakt waar de deelnemers van konden genieten via een open buffet. Het gerecht waar idereen op wachtte en dat typisch is voor de Zwarte Zeekeuken was ansjovis. . Bij het hoofdgerecht was er keuze aan ansjovis, ansjovis met rijst, opgerolde koolbladerenen en de populaire mihlama. Het voorgerecht bestond uit koolsoep, dat veel wordt geconsumeerd in de streek. Het festijn werd afgesloten met Turkse zoetigheden.
Het was een sfeervolle avond waarbij een 150-tal mensen over de vloer zijn gekomen. Ze hebben allemaal kunnen genieten van de lekkernijen  uit de Zwarte Zeese keuken. Het festijn werd vergezeld van bijhorende horonmuziek, die voornamelijk met 2 instrumenten  wordt gemaakt. Deze zijn de doedelzak en de kemençe, een snaarinstrument.
Share it:

ACTIVITEITEN

Limburg

Sociale cohesie

Post A Comment: