Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio herdenkt 50 jaar Turkse migratie

Share it:
Met 2014 breekt er voor onze federatie een belangrijk jaar aan. Dit jaar is het namelijk exact 50 jaar geleden dat ons land een bilaterale akkoord afsloot met verschillende landen waaronder Turkije om arbeidsmigranten aan te trekken voor de tewerkstelling in de industrie. In het kader van de herdenking van 50 jaar migratie organiseert Fedactio het project '50 jaar in België'.

Het project behelst een brede waaier van 50 sociale, culturele, sportieve en educatieve activiteiten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Met ‘50 jaar in België’ willen we enerzijds terugkijken op de 50-jarige geschiedenis maar vooral een meerwaarde creëren voor de toekomst en investeren in de interculturele samenleving en sociale cohesie.
Het project ‘50 jaar in België’ werd reeds in 2012 gelanceerd met een feestelijke openingsreceptie waarop vele belangrijke namen aanwezig waren waaronder vice-eerste minister Joëlle Milquet, voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans, Brussels minister Brigitte Grouwels en toenmalig ambassadeur van Turkije İsmail Hakkı Musa.

In 2012 en 2013 werden in dit kader concerten, tentoonstellingen, conferenties, festivals ea. georganiseerd in samenwerking met onze lidverenigingen en externe partners. Met deze activiteiten bereikten we tienduizenden mensen. De eerste en tweede editie van het festival “Brusselse Cultuurdagen” lokt alleen al zo’n 30 000 bezoekers.

Twee jaar  en een 40-tal activiteiten later, is het hoogtepunt van ‘50 jaar in België’ aangebroken. In 2014 wordt de aftrap gegeven met  de cartoonwedstrijd  en –tentoonstelling met als thema 50 jaar migratie, een initiatief van lidvereniging Beltud. Aan de hand van de sprekende en humoristische cartoonkunst wordt het verhaal gebracht van de Turkse gemeenschap in België. De rondreizende tentoonstelling zal een aantal belangrijke haltes aandoen in het hele land. Daarnaast zetten we het project ‘Kunst van het Samenleven’ in de kijker. Dit project brengt mensen van diverse achtergronden samen waardoor een uniek moment van culturele uitwisseling ontstaat. Andere activiteiten op het programma zijn de tekenwedstrijd met als thema vrede, de talentshow ‘Kleuren van België’, stand-upcomedy ‘BX Stand-up’ en nog veel meer.

Het volledige overzicht van de activiteiten kunt u terugvinden op www.50jaarinbelgie.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Sociale cohesie

Top Projecten

Uitgelichte activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: