Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

De Brusselse Cultuurdagen scoren voor de derde keer

Share it:
De derde editie van de Brusselse Cultuurdagen kende een ongeziene succes. Het festival dat de ontmoeting tussen de verschillende etnische gemeenschappen viseert door middel van een brede waaier aan culturele activiteiten, heeft gedurende 3 dagen (30 mei tot 1 juni) meer dan 20 000 bezoekers ontvangen op de esplanade van Ecole des Etoiles (Haren). 

Op het programma stond zowel het culturele en artistieke erfgoed van Turkije als van België. Bezoekers konden zich wagen aan verschillende workshops van kalligrafie, papiermarmeren, Turkse instrumenten vervaardigen, kantklossen en Belgische keramiek. Ook konden de cultuurliefhebbers genieten van een degustatie aan de kraampjes verzorgd door vrijwilligers van Beltud. De vriendschapstent bood de mogelijkheid om even uit te blazen bij een kopje thee of koffie en dessert in een oriëntalistische sfeer.
Ook voor de allerkleinsten waren activiteiten voorzien. Het schaduwspel Hacivat & Karagöz gespeeld door Ömer Akbaba en de marionettenshow van Hakan Arisoy konden de kinderen entertainen. De volksdansgroep Lucerna Antwerpen, geleid door Cihan Cöl viel bij de festivalgangers in de smaak. Bovendien waren popster Murat Dalkiliç, dichter Bedirhan Gökçe, cabaretier Atalay Demirci en vele anderen waren van de partij en zorgden voor onvergetelijke momenten. Op de eerste dag van het festival raakte de theaterzaal van Ecole des Etoiles tjokvol voor de one-man show van Atalay Demirci. De populaire cabaretier, die de spot dreef met de typische Turkse cultuurtrekken entertainde het publiek. Na Demirci trad dichter en zanger Bedirhen Gökçe op, die zijn fans nu eens ontroerde dan weer vermaakte.

De tweede dag begon met de animaties voor de kinderen. Vervolgens hield journalist en schrijver Mustafa Akyol een lezing over de islam en de democratie in Turkije, waarbij hij de sterke en zwakke punten van de democratie in Turkije aanhaalde. Na de lezing werd het programma verder gezet met de voorstelling van de volksdansgroep Phoenix en de stand-upshow van de multiculturele groep BX Stand-Up. De dag eindigde met het concert van popster Murat Dalkilic. De zanger bedankte de organisatie voor het doneren van een gedeelte van de inkomsten aan de slachtoffers van de mijnramp in Soma en een gedeelte aan de educatieve projecten van Ecole des Etoiles. De fans van Dalkilic beleefden een onvergetelijke moment. De popster zong zijn meest populaire liedjes voor de enthousiaste massa.

De laatste dag van het festival werd voortgezet met een lezing van historicus Talha Ugurluel, die heeft gesproken over de Ottomaanse staat en  Sultan Suleyman de Wetgever. Na de vertoning van de tragikomische film Sürgün Inek (De verbannen koe) was het tijd voor het allerlaatste concert van het festival. De rockgroep 84 deed de esplanade daveren met hun liedjes die luidkeels meegezongen werden door jong en oud. Met een diversiteit aan culturele activiteiten scoorden de Brusselse Cultuurdagen ook dit jaar.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Brusselse Cultuurdagen

Kunst en Cultuur

Sociale cohesie

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: