Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Cartoonwedstrijd naar aanleiding van 50 jaar migratie

Share it:
Naar aanleiding van 50 jaar aanwezigheid van de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen in België lanceert Beltud in samenwerking met zijn partners Press Cartoon Belgium en European Cartoon Center de cartoonwedstrijd '50 jaar in België'.
In 2014 is het 50 jaar geleden dat België met een aantal landen bilaterale akkoorden afsloot met de bedoeling arbeidsmigranten aan te trekken voor de tewerkstelling in de industrie. Het akkoord tussen België en Marokko werd officieel op 17 februari 1964. Op 16 juli 1964 volgde het akkoord tussen België en Turkije. Dit was het startschot voor de migratie van de Turkse en Marokkaanse arbeiders naar België. Naar aanleiding van deze bijzondere gebeurtenis lanceert Beltud in samenwerking met zijn partners Press Cartoon Belgium en European Cartoon Center de tweede editie van de cartoonwedstrijd “50 jaar in België”.

Aansluitend de wedstrijd zal de cartoontentoonstelling gedurende het hele jaar 2014 op belangrijke plaatsen in verschillende steden te zien zijn. Aan de hand van de sprekende en humoristische cartoonkunst wil Beltud het 50ste jaar aanwezigheid van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap op een ludieke manier onder de aandacht brengen, de gemeenschappen dichter bij elkaar brengen en het samenleven in diversiteit op een originele manier illustreren.

Beltud roept alle tekentalenten op om het verhaal van de migratie van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap te brengen en na te denken over de geschiedenis en bijdrage van de migratie, het samenleven in diversiteit, interculturaliteit en vriendschap. Cartoonisten Kim, Marec en Canary Pete ea. zetelen in de jury en zullen de 3 beste cartoons bekronen met geldprijzen van 1000, 750 en 500 euro. .

Inschrijven kan nog tot en met 24 januari 2014 via de website www.cartoonwedstrijd.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Kunst en Cultuur

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: