Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Leerkrachten Vuslat Maasmechelen bezoeken lidverenigingen van Fedactio

Share it:
Zondag 4 mei was het de dag van de leerkracht in Vuslat Maasmechelen. De begeleiders kwamen samen om  11u30 voor het vertrek naar Brussel. De bestemming was de hoofdzetel van Fedactio in Brussel, waarvan Vuslat een lidvereniging is.

De leerkrachten werden eerst rondgeleid in het gebouw van Fedactio. Hier konden ze in de tentoonstellingsruimte de fototentoonstelling  Generaties/Binnenskamers van Carl Uytterhaegen en Abdul-Vahit Duman bezichtigen. Vervolgens werd het Ecole des Etoiles bezocht, een basis- en middelbare school die Franstalig onderwijs aanbiedt en tevens lid is van Fedactio.

Na een rondleiding in het scholencomplex en geïnformeerd te zijn over de schoolactiviteiten is de groep richting Antwerpen vertrokken. In Antwerpen vond de 5de editie van de Kleuren van België plaats. Een initiatief van Beltud, die kinderen tussen 9 en 16 stimuleert om de andere gemeenschappen in België beter te leren kennen door in een andere taal een lied te zingen of een gedicht voor te dragen.


Het Stadsschouwburg van Antwerpen raakte al snel vol. Naast het grote publiek, waren ook vooraanstaande politici en kunstenaars aanwezig, zoals Eva de Roovere, Koen de Bouw, Jan Peumans, Kris Peeters, Annemie Turtelboom en Cathy Berx.  Ze hebben ook hun best gedaan om de mensen te begroeten in het Turks, hoewel het bij de meesten wel moeilijk ging.


Om deze drukke dag af te sluiten, ging de groep dineren en vertrok ten slotte naar Maasmechelen.

Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Onderwijs

Post A Comment: