Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

De vroege inschrijvingsperiode voor de onderwijscentra (OCBE) is van start gegaan

Share it:
De onderwijscentra van België (OCBE), die bestaan uit de vzw's Prisma in Brussel, Academie in Antwerpen, Gouden Meridiaan in Gent en La Tulipe in Luik hebben de registratieperiode voor het schooljaar 2014-2015 gestart. 

De onderwijscentra van België (OCBE), die bestaan uit de vzw’s Prisma in Brussel, Academie in Antwerpen, Gouden Meridiaan in Gent en La Tulipe in Luik hebben de registratieperiode voor het schooljaar 2014-2015 gestart. Voorzitter van de OCBE, Hüsnü Can, verklaarde dat er op dit moment 500 leerlingen gebruik maken van de diensten van de onderwijscentra in heel België. Deze kinderen nemen vooral deel aan de huistaakbegeleiding, maar er is ook veel vraag naar  bijlessen Wiskunde, Frans en Nederlands.

De leerlingen worden begeleid in kleine groepen van 5 of 6. Op deze manier worden ze nauwgezet opgevolgd door hun leerkracht. Door nauw contact met de ouders en de scholen van de leerlingen, kunnen de tekortkomingen van de kinderen sneller bepaald en efficiënter beholpen worden. Zo wordt de kans dat de leerling haar/zijn jaar moet overdoen geminimaliseerd. “Door de tevredenheid onder de ouders, stijgt ook de vraag”, zegt Can. Vooral in steden zoals Brussel en Antwerpen zijn de plaatsen volzet en zijn er wachtlijsten opgesteld. “Meer dan 100 leerlingen hebben zich het afgelopen jaar niet kunnen inschrijven”, aldus de voorzitter.


Omwille van deze reden heeft de OCBE beslist om de inschrijvingsperiode vroeger te starten als gewoonlijk. De vroege inschrijving brengt vele voordelen met zich mee. Bovendien raadt Can de ouders aan om zich te haasten voor de registratie. De vroege inschrijvingsperiode duurt van 10 mei tot 10 juli 2014.

Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: