Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

EPN houdt Breakfast Talk over cyberveiligheid

Share it:
Op 23 februari 2014 heeft EPN haar 20ste Breakfast Talk georganiseerd met gastspreker Hüzeyfe Önal. De lezing was getiteld ‘De rol en het belang van cyberveiligheid in de technologische wereld van vandaag.

De ICT-ingenieur en expert op vlak van cyberveiligheid, Hüzeyfe Önal gaf een twee-uur durende lezing over cyberveiligheid op persoonlijk en zakelijk vlak. Volgens de expert is informatie de meest waardevolle en begeerde gegeven op het internet. Overheden en bedrijven proberen zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Dit kan voor commerciële, politieke of sociale doeleinden zijn. Daardoor is cyberveiligheid een noodzaak voor individuen, families, de zakenwereld en overheden.
Önal verklaarde bovendien dat de VS, China en Israel de meest machtige landen zijn op het gebied van internetbeheer. Landen die een strategie rond cyberveiligheid hebben ontwikkeld zijn het VK, China, Duitsland, de VS en Korea. De ingenieur lichtte ook uit dat ervaren hackers nu en dan sociale ingenieurstechnieken gebruiken om het vertrouwen van hun doelwit te winnen. Zelfs de belangrijkste instellingen kunnen hier slachtoffer van worden.

Op het einde van de lezing gaf Önal nog enkele tips over cyberveiligheid. Zo moeten internetgebruikers onbekende links en verzoeken in e-mails en smsen niet vertrouwen. Bovendien moeten zij een niet voor de hand liggend paswoord kiezen. Op deze manier kan men een bijdrage leveren aan een veiligere digitale wereld.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Professionals

Post A Comment: