Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Boliviaanse Cultuuravond georganiseerd door Golden Rose was een grootsucces

Share it:
Op 22 februari 2014 organiseerde Golden Rose een Boliviaanse Cultuuravond. De 50-tal bezoekers konden genieten van De Boliviaane keuken en de muziek van het Zuid-Amerikaanse land.

De cultuuravond werd gerealiseerd in samenwerking met Mery Angulo en Carola Ureña van de radiozender Palabra de mujer FM 87.7 en Carmen Rojas van Ligue de Famille . De avond begon met een voorstelling  van de vereniging Golden Rose door de vicevoorzitster Sükran Yigit. Na een presentatie over de geschiedenis van Bolivia toonde Mery een video over de Carnaval van Oruro, beschouwd als het meest bekende folklorische evenement van Zuid-Amerika, omwille van  de gemaskerde Diabladas. Belangrijke muziekstukken als El Concor Pasa, El MInero, Lloranda Se Fue en La Caraqueña werden door Carola voorgebracht op de blokfluit. Vervolgens gaf Carmen meer informatie over de soorten quinoa, die millenialang meest belangrijke voedselbron van de streek is geweest. 2013 werd uitgeroepen tot het Jaar van de Quinoa door de Verenigde Naties.
Het echte muzikale festijn begon met het optreden van de Comunidad de Sikuris, een 7-koppige muziekgroep. Zij brachten muziek voor uit de verschillende provincies van Bolivia. De belangrijkste Boliviaanse instrumenten zijn de panfluit en de trommel. Daarna konden de deelnemers genieten van het open buffet met Boliviaanse specialiteiten. Het eten werd gevolgd door de dansen van de 4-ledige groep van  Centre Culturel Sartañani Bolivia Bélgica. Zij brachten zowel de Noord-Boliviaanse Caporales dans als de Zuid-Boliviaanse Cueca tarijeaña voor, dat een dans is waarbij met zakdoeken wordt gedanst.

De avond werd afgesloten met nog een optreden van de Comunidad de Sikuris, Boliviaanse thee en cake.

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Uitgelichte activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: