Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Nieuwjaarsreceptie van Academie Antwerpen

Share it:
Het onderwijs- en jeugdcentrum Academie, dat in Antwerpen al 18 jaar actief is, heeft een nieuwjaarsreceptie georganiseerd waar ze haar activiteiten voor 2014 bekend maakte. Tijdens de receptie werden Antwerps schepen van cultuur Claude Marinower, het directiepersoneel van verschillende scholen, leerkrachten, ouders en vertegenwoordigers van middenveldorganisaties verwelkomd.

De directeur van Academie, Semih Arslan, vertelde in zijn openingstoespraak dat er 100 leerlingen zijn ingeschreven in het onderwijscentrum en dat ongeveer nog een 100 leerlingen op de wachtlijst staan. De leerlingen zijn afkomstig van 18 verschillende achtergronden. Dit is volgens Arslan het bewijs dat onderwijs een algemene kwestie en een gemeenschappelijk probleem is van alle mensen, ongeacht hun afkomst.
Vervolgens nam de coördinator van het centrum, Maxime Vervloet, het woord en hield een presentatie over de werking van Academie. Vervloet legde uit dat elke klas samengesteld is uit 5 leerlingen opdat een nauwere opvolging van de leerlingen mogelijk is. Bovendien drukte de coördinator haar tevredenheid uit over het hard werk van het personeel dat zijn best doet om ruimte te creëren voor nieuwe leerlingen.

Claude Marinower nam als laatste het woord en prees het centrum voor de extra zorgen die het levert voor de opvoeding van de leerlingen. Bovendine was de schepen opgetogen omdat Academie een  volledig Antwerpse vereniging is.

Het programma werd afgerond met een receptie en goede voornemens voor het nieuwe jaar.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Jeugd

Leden Activiteiten

Onderwijs

Regio

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: