Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Belgische gezinnen uitgenodigd op het Offerfeest

Share it:
In oktober vierde de moslimgemeenschap hun jaarlijkse Offerfeest. Een ideale gelegenheid om de verschillende gemeenschappen in België te verbroederen, vindt Beltud.
Sinds enkele jaren organiseert de vereniging voor Belgisch-Turkse Vereniging in samenwerking met Vormingplus Limburg en het Provinciaal Integratiecentrum het project ‘Kunst van het Samenleven’, een uitwisselingsproject met de religieuze feestdagen als uitgangspunt. Afgelopen week werden Belgische gezinnen naar aanleiding van het offerfeest bij hun Turkse moslimburen uitgenodigd voor een heerlijke maaltijd en een verrijkend gesprek over culturele en religieuze tradities.

In Beringen waren studentes Silke en Kimberley en ambtenaar Koen te gast bij een Turks gezin. Ze schoven er aan tafel en konden er – voor het eerst – proeven van een gerecht bereid met offervlees. Als afsluiter kregen ze traditionele Turkse thee aangeboden. Het was voor hen een uitgelezen moment om vragen te stellen over de moslimcultuur. Koen was zeer tevreden over het initiatief van Beltud en Vormingplus: “Ik ben vaak in contact met Turken maar ik ken hen onvoldoende. Dit initiatief gaf mij de kans hen echt te leren kennen”. Ook in Genk werd een Vlaamse familie ontvangen door de familie Öztürk. In Hasselt opende de familie Aydin zijn deuren voor Lode en Mia. Het project is een succes: een 60-tal Vlamingen namen deel aan deze editie en de vraag blijft groeien. Voor volgend jaar staat net zoals vorig jaar een paasbrunch op het programma. Dan wordt de omgekeerde beweging gemaakt: Turkse gezinnen worden uitgenodigd bij een Belgisch gezin. Met deze uitwisseling van erfgoed wil Beltud wederzijds begrip en respect bevorderen, bruggen bouwen tussen de verschillende gemeenschappen en een platform bieden voor intercultureel dialoog.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Platforms

Regio

Sociale cohesie

Post A Comment: