Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Ontbijtseminarie EPN door psycholoog, schrijver en academicus Dr.Ertuğrul Taş

Share it:
Spreker: psycholoog, schrijver en academicus Dr. Ertuğrul Taş 
Tijdens de 17de editie van de EPN ontbijtseminariereeks, die plaatsvond op 27 oktober 2013, verwelkomde de vereniging de klinische psycholoog Ertuğrul Taş als gastspreker. Na een gezellig ontbijt begon Dr. Taş zijn toespraak getiteld 'Het gezin in de Turkse gemeenschap in België, de dynamiek van het huwelijk, de impact op het individu, het paar en het gezinsleven'.

De psycholoog onderstreepte het belang van het huwelijk dat functioneert als een werktuig om de cultuur van de ene persoon over te brengen naar de andere in de volgende generatie. Ertuğrul Taş zette zijn onderzoek uit in het kort en gaf statistieken over het huwelijksleven van Turkse Belgen. Zo legde de deskundige uit dat de meeste Turken in België hun partner gaan zoeken in Turkije, eerder dan in België.

Bovendien sprak hij over de problemen en uitdagingen die koppels van wie de ene partner afkomstig is uit Turkije ondervinden. Die partner heeft behoefte aan begeleiding en gezelschap van zijn/haar echtgeno(o)t(e) die wel bekend is met het systeem en de taal van België. Een tekortkoming hieraan kan resulteren in depressie of een gebrek aan zelfvertrouwen. Om dergelijke uitdagingen en communicatieproblemen te overwinnen, moeten partners voorzichtiger en sensitiever met elkaar omgaan, vooral wat betreft het verdelen van de verantwoordelijkheden. Ertuğrul Taş beëindigde zijn toespraak met het geven van tips voor een geslaagd huwelijk.

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Platforms

Professionals

Regio

Sociale cohesie

Post A Comment: