Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Nieuwe Europese Talenten voor de EU-instellingen

Share it:
Het programma dat plaats vond in Ecole des Etoiles, kon op veel interesse rekenen. Meer dan 200  ambitieuze jonge mensen uit heel Europa en voornamelijk uit België, Frankrijk en Nederland kwamen op het evenement af. De meeste van de deelnemers waren studenten of jonge professionals met een migrantenachtergrond. 

Dr. Adem Kumcu, voorzitter van UNITEE, opende het seminarie en riep de deelnemers op om hun carrièredromen te volgen. Richard Lewis, onderzoeker migratie en diversiteit aan het Instituut voor Europese Studies aan de VUB, lichtte in zijn speech het positieve effect van diversiteit voor een instelling toe.

Tijdens het tweede deel van het programma konden de deelnemers meer informatie inwinnen over de procedures van de loopbaan aan de Europese instellingen. Lieven Tack gaf praktische uitleg over stagemogelijkheden, selectieprocedures en de voorbereiding erop. In de namiddag konden de deelnemers een sollicitatieseminarie volgen van Dr. Lucia Smit. Daarna was Hasan Turgay Tursun aan het woord. Hij deelde zijn persoonlijke ervaring en carrière binnen de Europese Commissie met het publiek. Tot slot volgde een vraag- en antwoordronde waar deelnemers persoonlijke vragen konden stellen over job mogelijkheden en selectieprocedures.


 
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Professionals

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: