Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Winnaar Kleuren van België toegelaten aan de prestigieuze KronbergAcademy

Share it:
Cellist Felix Vermeirsch die vorig jaar de eerste prijs wegkaapte in de categorie ‘Speciaal Talent' van de zang-, poëzie- en talentwedstrijd Kleuren van België werd na een schitterende auditie toegelaten aan de prestigieuze Kronberg Academy in Duitsland.  De Kronberg Academy is een strijkersacademie voor de coaching van internationaal toptalent. De Academy biedt sinds 20 jaar masterclasses voor cello onder het patronaat van cellist Mstislav Rostropovitsj en Marta Casals-Istomin.

De 14-jarige Felix Vermeirsch is al van jongs af aan bezig met muziek en koos op zijn 8ste voor cello. In 6 jaar tijd ontwikkelde hij een uitzonderlijk talent en componeerde hij reeds een aantal muziekstukken op cello en piano waardoor hij de titel van ‘jongste componist van Vlaanderen' kreeg. Vorig jaar schreef hij zich via zijn muziekacademie in voor de 3de editie van de Kleuren van België, een initiatief van lidvereniging Beltud. Felix schopte het tot in de finale waar hij de harten van de juryleden en het publiek won met zijn eigen compositie ‘Darüsellam'(Huis van de Vrede).
Dit schooljaar verliep zijn muzikale carrière in een stroomversnelling: na een succesvolle auditie aan de prestigieuze Kronberg Academy in Duitsland werd hij prompt toegelaten en sinds december volgt de jonge cellist er twee keer per maand twee dagen les. Daarnaast studeert Felix ook moderne wetenschappen in het college in zijn thuisstad Nieuwpoort. ' Wanneer Felix 16 jaar is, mag hij overgaan naar de masterclasses cello waarvoor slechts 15 studenten uit de hele wereld worden toegelaten. Hij zal dan permanent in Duitsland verblijven om zich voltijds toe te leggen op zijn muziekopleiding.', aldus zijn vader Bart Vermeirsch.

Dat bij zo'n opleiding in het buitenland veel komt kijken, spreekt voor zich. Om de jonge cellist alle kansen te geven die hij verdient, heeft Beltud besloten om de muzikale opleiding van Felix aan Kronberg financieel te ondersteunen. Afgelopen donderdag kwamen de vertegenwoordigers van Beltud en Fedactio samen met Felix en zijn ouders om de cellist persoonlijk te feliciteren.
Share it:

ACTIVITEITEN

Kleuren van Belgie

Kunst en Cultuur

Leden Activiteiten

Post A Comment: